Férfi kézi EHF-kupa: kis híján leadta előnyét a Szeged

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.23. 23:06
Egygólos előnyt harcolt ki a Pick Szeged (25–24) a Benfica ellen idegenben a férfi kézilabda EHF-kupában a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharcban. A magyar csapat hét góllal is vezetett a második félidőben, ám a portugál együttes felzárkózott a végére és elkerülte a nagyobb vereséget.

A Csurgó Besiktas ellen aratott kétgólos győzelmét követően a Pick Szeged is előnyt szerzett az EHF-kupában. A szegedi együttes a Benfica otthonában kezdte meg szereplését a sorozatban. A delmagyar.hu beszámolója alapján a 0–2-s magyar előny után sorozatban négy gólt szerzett a házigazda, így megfordította a mérkőzés állását.Csurgó Besiktas ellen aratott kétgólos győzelmét követően a Pick Szeged is előnyt szerzett az EHF-kupában. A szegedi együttes a Benfica otthonában kezdte meg szereplését a sorozatban. A delmagyar.hu beszámolója alapján a 0–2-s magyar előny után sorozatban négy gólt szerzett a házigazda, így megfordította a mérkőzés állását.

IDEGENBEN NYERT A CSURGÓ IS
Besiktas–Csurgó 29–31

Ezután szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek, a szegediek legjobbja az első félidőben Niko Mindegía volt, de García Parrondo és Ancsin Gábor is remekül játszott, Mikler Roland pedig fontos védéseket mutatott be.

A szünetben Tatai Péter váltotta Miklert a kapuban, és rögtön két nagy védéssel kezdett. Balogh Zsoltot nem tudták tartani a portugálok, három perc alatt három gólt is dobott a második félidő elején. A Szeged szép lassan szakadt el a Benficától, a 47. percben Parrondo találata után már hattal vezettek a vendégek, sőt, három minutummal később Balogh góljával hét lett a különbség (18–25).

Az 50. percben azonban megtorpant a magyar csapat, a hátralévő tíz minutumban nem tudott gólt dobni. A Benfica ellenben hatot is dobott, az utolsó percre egy gólra felzárkózott, ám egyenlíteni nem tudott, így a szegediek előnyről várhatják a visszavágót.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

BENFICA (portugál)–PICK SZEGED 24–25 (13–14)
Lisszabon 600 néző. Vezette: López, Ramírez (spanyolok).
BENFICA: Alamo – Carneiro 3, Costa 3, Carmo, Areia, Pedroso 8, Oliveira 3. Csere: Ferreira (kapus), Csernov 2, Semedo 2, Pereira 2, Carvalho. Vezetőedző: Luis Gomes.
SZEGED: Mikler – Parrondo 3, Ancsin 2, Mindegía 4, Zubai 2, Ilyés, Kekezovics 1. Csere: Tatai (kapus), Larholm 1/1, Blazevic 1, Sulc 4, Vadkerti, Balogh Zs. 7, Vranjes, Gidai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.
Hétméteres: 1/0, ill. 2/1.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik