Kézilabda: a Csurgó kétgólos előnyt szerzett Isztambulban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.23. 16:35
Remek eredményt ért el a Csurgó együttese a férfi kézilabda EHF-kupában, a 16 közé jutásért vívott első mérkőzésen 31–29-re legyőzte idegenben a Besiktast.

Nem várt könnyű feladat a Csurgóra, amely a török bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető Besiktas otthonába látogatott. A somogyiak azonban nem ijedtek meg az otthon egyeduralkodó ellenféltől...

A Csurgó hivatalos honlapjának tudósítása szerint Nagy Máté góljával a magyar csapat jutott vezetéshez, és bár a törökök kétszer is egyenlítettek, vezetni szerencsére nem tudtak. Sőt, Lele Ákos révén már két gól is volt az előny (2–4).

A törökökön az első félidő közepén az időkérés sem segített, hiszen Borsos Tamás 14–11-es előnyhöz juttatta a csurgóiakat. Ekkor viszont jött egy gödör, három Besiktas-találat következett, a harmadik már emberelőnyből, Borsos kiállítása után. Ráadásul a szünet előtt a török csapat a mérkőzés alatt először vezetést szerzett, és 16–15 volt a félidő.

A második játékrész is Besiktas-góllal kezdődött, de utána Szöllősi Szabolcs, Nagy és Alberto Aguirrezabalaga góljaival újra sikerült a fordítás. Ezután végre a törökök is kaptak egy kiállítást, ezzel pedig élni tudtak Nagyék (19–22). Jött is a török időkérés.

23–20 után akár négyre is növelhette volna előnyét a Csurgó, de a szlovák játékvezetők érvénytelenítették Aguirrezabalaga gólját, mondván rálépett a vonalra. De nem kellett sokáig várni arra, hogy négy legyen közte, az egész meccsen tarthatatlan Nagy ezúttal hetest harcolt ki, Lele pedig gólra váltotta (24–28).

Az utolsó öt perchez is négygólos előnnyel érkeztek a csurgóiak, és a törökök ugyan a végén Ramazan Döne révén kettőre csökkentették a hátrányukat, de a magyar csapat így is nagy lépést tett a továbbjutást felé.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

BESIKTAS JK (török)–CSURGÓI KK 29–31 (16–15)
Isztambul, 1100 néző. V: Mandák, Rudinsky (szlovákok)
BESIKTAS: Tasdemir – Mercan, Erkol 1, Buljubasic 1, Pärt, ARIFOGLU 3, LADIKO 4. Csere: Zselics 3, Boyar 2, Asikoglu, Büyük 2, Özbahar 3, DÖNE 10 (4), Cebi, Demir, Coban. Edző: Arin Müfit
CSURGÓ: WYSZOMIRSKI – A. Aguirrezabálaga 5, Borsos 3, PUHOVSZKIJ 5, Szöllősi Sz. 1, LELE Á. 5 (2), NAGY M. 8. Csere: Pallag (kapus), Herbert, Grebenár, Gazdag, Oláh 3, Pordán, Vadkerti 1, Országh, Golubovics. Edző: Imre Vilmos
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Arin Müfit:
– Nagyon sok technikai hibát vétettük, amit a Csurgó könyörtelenül kihasznált. De nem adjuk fel, és mindenképpen győzni utazunk Magyarországra.
Imre Vilmos:
– Gratulálok a csapatnak, a játékosok maximális elszántsággal álltak a mérkőzéshez. De legalább ekkora gratuláció és köszönet jár szurkolóinknak, akik ilyen messzire is elkísérték a csapatot, szinte hazai pályát varázsoltak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik