Férfi kézi EHF-kupa: a Budakalász simán kikapott a spanyol másodiktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.19. 20:43
A Budakalász az Elek Gyula Arénában 35–27-re kikapott a spanyol bajnokság jelenlegi második helyezettjétől, az Anaitasunától a férfi kézilabda EHF-kupa 3. selejtezőkörének első mérkőzésén.

A története első európai kupapárharcát vívó Budakalász az elmúlt hetekben bajnoki és Magyar Kupa-találkozók sorát játszotta, de azt Forgács Gyula edző is elismerte, hogy egyre gyakrabban szóba került az Anaitasuna elleni mérkőzés, amelyet a Ferencváros csarnokában, az Elek Gyula Arénában rendeztek.

„A hazai mezőnyben az Anaitasunát a Balatonfüred és a Tatabánya közé tenném” – mondta Forgács a baszk riválisról, amely a spanyol bajnokságban a legutóbbi két meccsét elveszítette, az azt megelőző nyolcat viszont megnyerte, így a Barcelona mögött jelenleg a második helyen áll.

A budapesti meccsen az Anaitasuna nem hagyott kérdést afelől, hogy melyik a jobb csapat, a Budakalász gyakorlatilag végig az eredmény után futott. A vége 27–35, ezzel tulajdonképpen el is dőlt a párharc. A vendégeknél a brazil Raúl Nantes tizenkét lövésből tíz gólt dobott, míg a Budakalász legeredményesebb játékosának a hat találatot jegyző Nagy Bence bizonyult.

KÉZILABDA
FÉRFI EHF-KUPA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
CYEB BUDALÁSZ
HELVETIA ANAITASUNA (spanyol) 27–35 (11–14)
Elek Gyula Aréna, 900 néző. V: Buache, Meyer (svájciak)
BUDAKALÁSZ:
VÁCZI – Tóth Á. 2, REZNICEK 4, Koncz 2, Mazák 3, NAGY B. 6, Bohács. Csere: Boros, Tamási (kapusok), Czina, Leimeter 1, Nemes 3, Berggren 3 (2), Sutka 1, Fekete 2, Sinkovics. Edző: Forgács Gyula
ANAITASUNA: NORDLANDER 1 – Gastón 3, Dos Santos 4, Martinez, Bazán, MOTA 6 (6), CHOCARRO 4. Csere: Hernández (kapus), NANTES 10, Ugarte 2, AGUIRREZABALAGA 5, Ceretta, Balenciaga, Goni, Etxeberría. Edző: Ibarrola Aleman
Az eredmény alakulása. 1. perc: 1–0. 9. p.: 1–4. 15. p.: 6–8. 21. p.: 7–12. 41. p.: 17–21. 51. p.: 24–25. 55. p.: 27–28
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/6
MESTERMÉRLEG
Forgács Gyula: –
Azt kaptuk, amire számítottunk, a spanyolok nem leptek meg minket semmivel. Hatvan percig tudták hozni, amire képesek. Nekünk csak fellángolásaink voltak, s amikor közel álltunk a szoros eredményhez, érthetetlenül teljesen szétestünk.
Ibarrola Aleman: – Kemény mérkőzés volt, ahogy azt előzetesen vártuk is. A végén, amikor szorossá vált a mérkőzés, feljavult a védekezésünk, a kapusteljesítményünk, és könnyű gólokat lőttünk, ezzel magabiztossá téve a győzelmünket.

Korábban
Granollers (spanyol)–Balatonfüredi KSE 28–21
Grundfos Tatabánya–Chambéry (francia) 25–24

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik