Férfi kézi Eb: Sokat romboltunk ezen az egy meccsen - Zubai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.23. 08:42
null
A válogatott tagjai nem büszkék az osztrákok ellen nyújtott teljesítményre (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán az osztrákok ellen 25–24-es vereséggel zárta az Európa-bajnokságot. A nehezen megmagyarázható kudarcot Zubai Szabolcs szerint csak magának „köszönheti" a csapat, amely szinte belehajszolta ellenfelét a győzelembe.

 

„Nem értem… Nem tudom, mi történt velünk. Pedig az egész nap jól telt – írta Zubai Szabolcs a Nemzeti Sportnak vezetett naplójában. – Nem éreztem a csapaton, hogy félig már otthon lennénk, elszántan és a szokásos ritmusban készültünk a meccsre. Tettük a dolgunkat és tisztában voltunk azzal, hogy mit szeretnénk elérni. Úgy mentünk fel a pályára, hogy tudtuk, a macedónok veresége miatt már nem végezhetünk hátrébb a nyolcadik helynél.”

„Az első félidőben is hibáztunk ugyan, de volt előnyünk, négy gól, és az azért nem kevés. A szünetben is azt mondtuk, hogy gyerünk, csináljuk szépen nyugodtan, a végére be tudjuk őket darálni. Aztán… Tényleg nem értem, mi történt velünk. Talán az volt a nagy hiba, hogy egyénileg akarta mindenki megoldani a meccset, nem pedig csapatként, ahogy eddig jellemző volt ránk. Nagyon szégyellem magam, de ha körbenézek az öltözőben, ugyanezt látom a srácokon is. Amit felépítettünk az elmúlt öt mérkőzés alatt, azon sokat romboltunk ezen az egy meccsen. Pedig még azt sem éreztem, hogy az osztrákok mindenáron nyerni akarnak – mi hajszoltuk bele őket a győzelembe. Sajnos nem tudom, mi az oka ennek. Sajnálom… Csalódottak vagyunk, hogy az utolsó meccs így alakult. Holnap elindulunk haza.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik