nemzetisport.hu 2019.12.13 16:41 Frissítve: 2019.12.13 17:10

Férfi kézi Eb: Gulyás István 22 fősre szűkítette keretét

December 18-án kezdi meg Európa-bajnoki felkészülését a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek szűkített keretében 22 játékos kapott helyet. Többen, például Bodó Richárd és Lékai Máté sérülésük javulásának megfelelő ütemben, később csatlakoznak a csapathoz – olvasható a magyar szövetség hivatalos oldalán.

Lékai Máté térde szépen javul (Fotó: Kovács Anikó)

 

„Kicsit talán a szokásosnál nagyobb kerettel kezdjük meg a felkészülést, többen később tudnak csatlakozni hozzánk – mondta el Gulyás István szövetségi kapitány. – Lékai Máté térde szépen javul, folyamatosan egyeztetünk, nagyon jó esély van rá, hogy újévkor már az edzéseken is ott lesz a válogatottal, csakúgy, mint Bodó Richárd, akinek a válla sérült, de karácsony után reményeink szerint számíthatunk rá. Mikler Rolanddal úgy egyeztünk meg, hogy szintén újévkor csatlakozik teljes intenzitással, a decemberi időszakra kért felmentést a családja miatt, ám néhány edzésen már ott lesz velünk decemberben is. Sajnos Ancsin Gábor könyöke a 2019-es világbajnoksághoz hasonlóan nincs jó állapotban, folyamatosan kezelik, de ezúttal nem tud a válogatott segítségére lenni. Az ő posztján Balogh Zsolt és Máthé Dominik mellett Bartók Donát került be, aki december 29-i, idei utolsó Bundesliga-találkozóját követően tér haza. Szűcs Bence beállóban az edzésmunkánkat fogja segíteni a felkészülés első időszakában, több ellenfél, stílus, játékszituáció modellezésében hasznos lehet a jelenléte. Balszélső poszton Bóka Bendegúz mellett Jerkovic Srecko és Nagy Bence is segítségünkre lehet az edzőtáborban.”

A január 9. és 26. között Svédországban, Ausztriában és Norvégiában rendezendő kontinensviadalon 24 csapat vesz részt. Az együtteseknek a nyitó meccsüket megelőző napon kell kijelölni legfeljebb 16-os keretüket. A csoportkör, a középdöntő és a kieséses szakasz során is legfeljebb két új játékost lehet benevezni az eredeti, 28-as listáról.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 22 FŐS BŐ KERETE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA
KAPUSOK:
Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)
JOBBSZÉLSŐK: Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
JOBBÁTLÖVŐK: Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo – Németország), Máthé Dominik (Balatonfüred)
IRÁNYÍTÓK: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
BEÁLLÓK: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló) BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

2020.01.26 13:53:23

Kézilabda B. L.

A magyar csapat pocsékul kezdett, felállt mínusz hatról, az 58. percben kettővel égett, de nem kapott ki.

2020.01.26 18:11:24

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Stockholm)

„Én sem számítottam arra, hogy ilyen jó teljesítményt fogunk nyújtani ezen az Eb-n.”

2020.01.25 20:45:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), B. L. (percről percre)

A kapuscsere után ellépő Maquedáék már néggyel is vezettek a szünet után, de a végén így is fordítaniuk kellett.

2020.01.25 22:56:56

Kézilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A költségek megoszlanak, mégis mi vagyunk a »főrendezők«.

2020.01.24 14:09:22

Kézilabda B. Á.

Elek Gábor csapata parádésan játszott a középdöntő első meccsén, és tíz gólt vert a románokra.