Férfi kézi Eb: Gulyás István 22 fősre szűkítette keretét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.13. 16:41
null
Lékai Máté térde szépen javul (Fotó: Kovács Anikó)
December 18-án kezdi meg Európa-bajnoki felkészülését a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek szűkített keretében 22 játékos kapott helyet. Többen, például Bodó Richárd és Lékai Máté sérülésük javulásának megfelelő ütemben, később csatlakoznak a csapathoz – olvasható a magyar szövetség hivatalos oldalán.

 

„Kicsit talán a szokásosnál nagyobb kerettel kezdjük meg a felkészülést, többen később tudnak csatlakozni hozzánk – mondta el Gulyás István szövetségi kapitány. – Lékai Máté térde szépen javul, folyamatosan egyeztetünk, nagyon jó esély van rá, hogy újévkor már az edzéseken is ott lesz a válogatottal, csakúgy, mint Bodó Richárd, akinek a válla sérült, de karácsony után reményeink szerint számíthatunk rá. Mikler Rolanddal úgy egyeztünk meg, hogy szintén újévkor csatlakozik teljes intenzitással, a decemberi időszakra kért felmentést a családja miatt, ám néhány edzésen már ott lesz velünk decemberben is. Sajnos Ancsin Gábor könyöke a 2019-es világbajnoksághoz hasonlóan nincs jó állapotban, folyamatosan kezelik, de ezúttal nem tud a válogatott segítségére lenni. Az ő posztján Balogh Zsolt és Máthé Dominik mellett Bartók Donát került be, aki december 29-i, idei utolsó Bundesliga-találkozóját követően tér haza. Szűcs Bence beállóban az edzésmunkánkat fogja segíteni a felkészülés első időszakában, több ellenfél, stílus, játékszituáció modellezésében hasznos lehet a jelenléte. Balszélső poszton Bóka Bendegúz mellett Jerkovic Srecko és Nagy Bence is segítségünkre lehet az edzőtáborban.”

A január 9. és 26. között Svédországban, Ausztriában és Norvégiában rendezendő kontinensviadalon 24 csapat vesz részt. Az együtteseknek a nyitó meccsüket megelőző napon kell kijelölni legfeljebb 16-os keretüket. A csoportkör, a középdöntő és a kieséses szakasz során is legfeljebb két új játékost lehet benevezni az eredeti, 28-as listáról.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 22 FŐS BŐ KERETE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA
KAPUSOK:
Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)
JOBBSZÉLSŐK: Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
JOBBÁTLÖVŐK: Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo – Németország), Máthé Dominik (Balatonfüred)
IRÁNYÍTÓK: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
BEÁLLÓK: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló) BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik