Férfi kézi Eb: Ezekkel a srácokkal bárhova eljuthatunk – Chema Rodríguez

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.14. 22:45
null
Chema Rodríguez szerint bármit megérdemelték ezt a győzelmet (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 28–27-re megverte Szerbiát a németországi kontinensbajnokság C-csoportjának 2. fordulójában, ezzel továbbjutottak a középdöntőbe. A mérkőzés után a szövetségi kapitány, Chema Rodríguez és a játékosok is nagyon pozitívan nyilatkoztak a mérkőzésről és a folytatásról is.

„Azt hiszem, hogy sikerült tartanunk magunkat a tervhez, hisz a játékosok nagyon jó munkát végeztek és szívvel küzdöttek ezért a győzelemért” – kezdte értékelését a Chema Rodríguez. – „Nagyon büszke vagyok a játékosokra és úgy gondolom, meg is érdemelték, hogy most nyerjenek.”

„Mindig a következő meccsre koncentrálunk, nekünk ebben van az erőnk. Ezekkel a srácokkal bárhova eljuthatunk és ha továbbra is így tudunk dolgozni, akkor akármi megtörténhet” – tette hozzá magabiztosan a szövetségi kapitány.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, Bánhidi Bence elmondta, úgy álltak hozzá a találkozóhoz, mintha egy döntőt játszanának.

„A továbbjutás volt a tét, úgyhogy sokkal inkább koncentráltunk, aminek nagy szerepe volt a játékunkban.”

„Elég színes a repertoárunk és még nem húztunk elő mindent. Nagyon jól működnek az újdonságok, amiket Chemáék kitalálnak, mi pedig tudjuk alkalmazni a pályán, hisz mindannyian bízunk benn” – mondta a meccsen kilenc gólig jutó beálló.

A padról beálló és fantasztikus teljesítményt nyújtó Bartucz László elmondta, hogy nagyon tudatosan védett a találkozón.

„Nem ösztönből jöttek ezek a megmozdulások, próbáltam a videó alapján csinálni a dolgom és kihasználni, hogy a srácok jól védekeznek előttem.”

A védelemről a kapus még annyit mondott, nagyon összeállt a második félidőben és napról napra úgy érzi, fejlődik benne a csapat.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
2. FORDULÓ, C-CSOPORT (MÜNCHEN)
MagyarországSzerbia28–27 (14–13)
München, 12 128 néző. Vezette: Jorum, Kleven (norvégok)
MAGYARORSZÁG: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Ancsin G. 1, LÉKAI 3, BÁNHIDI 9, Szita 2, Bóka 1. Csere: BARTUCZ (kapus), SIPOS A. 2, Ilic Z., MÁTHÉ 5 (2), Rosta M. 2, Bodó 1, Ligetvári, FAZEKAS G. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
SZERBIA: Miloszavljev – VORKAPICS 5, Orbovics 2, MARSZENICS 2, Pusica, BORZAS 4, N. Ilics 5 (4). Csere: CUPARA (kapus), Kukics 2, Pesmalbek 2, Vejin 1, Miloszavljevics 1, V. Ilics 1, Djordjics 2, Abutovics. Szövetségi kapitány: Antonio Gerona
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–3. 11. p.: 5–7. 18. p.: 9–7. 27. p.: 13–10. 39. p.: 18–18. 47. p.: 22–18. 51. p.: 25–20. 56. p.: 25–23. Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Antonio Gerona: 
– Nagyon készültünk, tisztában voltunk vele, hogy kemény meccs lesz, végül mégsem tudtuk megállítani a világ egyik legjobb beállóját, Bánhidi Bencét. Fizikailag nagyon nehéz találkozó volt, csak szenvedtünk labda nélkül. Voltak sérültjeink, emiatt is gyengébbek voltunk, sőt, sokat hibáztunk támadásban is, több esetben vérszegények voltak az átlövéseink. Csak az utolsó öt percben voltunk jobbak, ez pedig kevés volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik