Férfi kézi Eb: Ezek a játékosaink vannak – Vranjes

Vágólapra másolva!
2018.01.17. 20:12
null
Ljubomir Vranjes nem tudott meccset nyerni az Eb-n. (Fotó: AFP)
Mint ismert, a magyar válogatott a Csehországtól elszenvedett vereséggel (33–27) búcsúzott a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságtól. Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány, valamint Schuch Timuzsin, Bodó Richár, Mikler Roland és Juhász Ádám is csalódottan értékelt a találkozót követően.

 


Nagyon sok hibát követtünk el. – értékelt Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. – Nehéz úgy megnyerni egy mérkőzést, ha nincs mindenki száz százalékban a pályán. Lehet, hogy a játékosok egyszerűen izgultak, legalábbis így tűnt.”

„Két egész jó meccset játszottunk az Eb-n. A dánok ellen volt jó 35 percünk, és a spanyolok ellen is jól kézilabdáztunk. Persze nem volt minden tökéletes. Ma a csehek ellen sok mindent elveszítettünk az első félidőben. A második játékrészben visszajöttünk egy kicsit, de nem eléggé. Nagyon sok fiatal játékosunk van, akik megmutatták, hogy lehet rájuk építeni.”

„Megtettem, amit lehetett, de így nagyon nehéz. Nagyon sok könnyű hibát követtünk el, és nem volt elég védésünk. Ezek a játékosaink vannak, nincsenek mások.”

„El kell ismerni, ma jobbak voltak a csehek. Úgy éreztem, jól kezdtük a mérkőzést, aztán eladtuk a labdákat, amiből sok lerohanásos gólt kaptunk. Így alakították ki az előnyüket a szünetre, amihez még hozzátettek a második félidőben. Utána sikerült feljönnünk, de megint el tudtak menni. Mindig volt egy buta hiba, amikor úgy tűnt, utolérhetjük őket. Tanulnunk kell ezekből, fejlődni, hogy a jövőben ne kövessük el őket. Egy ilyen ki-ki meccset, mint amilyen ez a mostani csehek elleni volt, meg kell nyernünk a jövőben. Egy ilyen vesztes meccs után nehéz pozitívumokat találni. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk az egész torna során. Még nagyon sok munka van előttünk" – mondta a csapatkapitány Schuch Timuzsin.

Bodó Richárd szerint idegőrlő volt, hogy a meccs nagy részében futnunk kellett az eredmény után, míg Mikler Roland elismerte, ő sem tudott annyit hozzátenni, amennyit szeretett volna.

„Igazából az sem érdekelne, ha úgy kéne lehúzni a pályáról, ha a következő három meccset lejátszhattuk volna, mert fantasztikus érzés egy ilyen tornán szerepelni – így a találkozó után Bodó Richárd az M4 Sport kamerái előtt. – Sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, csalódottan fogunk hazamenni. Az első félidőben volt egy periódusunk, amikor sok ziccert hagytunk ki, a csehek pedig belelkesedtek. Valahogy jobban akarták, jobban ült nekik minden, végig az eredmény után kellett szaladnunk. Több szerencséjük is volt, ha megnézzük a lövések számát."

A szegedi balátlövő szerint a három vereség és az elmaradt továbbjutás miatt nem túl pozitív az összkép az Eb után. „Világosan látszódott, hogy még több hasonló hőfokú meccsre, valamint sok edzésre van szükségünk ahhoz, hogy igazán összeszokjunk."

„Küzdöttünk, amennyire csak lehetett. Elvárható volt a győzelmünk, ez görcsbe ment át. A csehek egy olyan győzelemből jöttek erre a mérkőzésre, ami nagy lendületet adott nekik. Ez rólunk sajnos nem volt elmondható. Túlságosan is akartuk a győzelmet, sokat hibáztunk, a 33 kapott gól nem helyénvaló, mint kés a vajon, úgy jöttek át rajtunk. Nem tudtam hátulról támaszt nyújtani a csapatnak – kesergett Mikler Roland, a válogatott kapusa. – Végig lehetett érezni, hogy nagyon akarunk, meg akartunk halni a pályán, de sok volt a technikai hiba, az eladott labda. Voltak fellángolásaink, de akkor meg a saját árnyékunkon nem tudtunk átlépni. A csapat szempontjából hasznos Európa-bajnokság volt, átalakultunk, sok új játékos és új edző volt a fedélzeten."

„Ha valamelyik nagyot az első két meccsen el tudtuk volna kapni, akkor más lett volna ez a mai találkozó. Nem tudtunk önbizalmat szerezni, nehéz volt felállni. Nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel sem. Jó kapusteljesítmény jó védekezéssel párosul, ám ma nem tudtam extrát hozzátenni" – zárta mondandóját a Veszprém kapusa.

„Akkor kezdtünk el idegeskedni, amikor a jó kezdés után ránk jöttek a csehek, majd átvették a vezetést – mondta Juhász Ádám, aki egy kínai figurából szerezte az egyetlen gólját a meccsen. – Ennek nem szabadott volna megtörténnie. Fiatal csapat vagyunk, szükségünk van a tapasztalatra, de mindenki jobban örült volna, ha ezek kellemes tapasztalatok lettek volna. Most a rossz emléket visszük magunkkal, hogyan nem szabad játszani. Remélem, a következő világversenyeken már ebből tanulva sikeresebbek leszünk. Persze ez nem lesz nehéz, mert ennél csak sikeresebbek lehetünk."

Az első világversenyén szereplő Bartók Donát jól mutatkozott be a válogatottban, a végeredmény miatt azonban neki sincs oka az örömre. „Mindig csapatként nyerünk és csapatként veszítünk. Ez a torna már elúszott, nem tudunk mit csinálni, már a jövőbe kell tekintenünk és mennünk kell tovább. Mindent meg kell tennünk azért, hogy egy ütőképes csapatunk legyen, amely a későbbiekben fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal. Ez az egyetlen lehetséges út. Ehhez támogatásra van szükségünk. Megértem, hogy a szurkolók csalódottak, mert mi is azok vagyunk, mindenki elhiheti, hogy ez most nekünk a legrosszabb."

„Esélytelenül érkeztünk az Európa-bajnokságra, mégis továbbjutottunk, és pontot is viszünk magunkkal. Ez fantasztikus, és csak meghajolni tudok játékosaim előtt. Többet nyújtottak, mint ami elvárható volt tőlük, és még legalább három meccs vár rájuk. A spanyoloktól elszenvedett súlyos vereség után negyvennyolc óra alatt minden megváltozott, legyőztük az olimpiai bajnokot és a szintén esélyesebb magyarokat. Nagyon büszke vagyok a csapatomra!" – értékelt Jan Filip a cseh válogatott egyik szövetségi kapitánya.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT (VARASD)
CSEHORSZÁG–MAGYARORSZÁG 33–27 (15–11)
Varasd, 3200 néző. V: Pichon, Reveret (franciák)
CSEHORSZÁG: GALIA – Cíp 4, Kaspárek 3, HORÁK 4, Landa, Petrovsky, Hrstka 4 (3). Csere: Mrkva (kapus), ZDRÁHALA 14 (3), Becvár 1, Zeman, STEHLÍK 3, Kasal
MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák 2, Ancsin G. 2, LÉKAI 9 (2), Bánhidi, Bodó 4, Juhász Á. 1. Csere: Borbély (kapus), Schuch, Ligetvári, BALOGH ZS. 5 (1)., Bartók D. 2, Császár, Szöllősi Sz., Fekete D. 2
Az eredmény alakulása. 9. perc: 2–4. 14. p.: 7–8. 19. p.: 11–10. 27. p.: 15–10. 32. p.: 17–11. 39. p.: 19–13. 42. p.: 19–17. 44. p.: 22–17. 54. p.: 27–25. 59. p.: 31–26.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Spanyolország–Dánia 22–25 (13–14)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország 3 2 1 81–65 +16 4
2. Dánia 3 2 1 84–75 +9 4
3. Csehország 3 2 1 76–86 –10 4
4. MAGYARORSZÁG 3 3 77–92 –15 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik