Férfi kézi Eb: a dánok csak nevetni tudnak a büntetésükön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.22. 22:14
null
Ezért kell fizetnie a dánoknak (Fotó: tv2.dk)
A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon nagy felzúdulást váltott ki, amiért Lino Cervar, a hazaiak szövetségi kapitánya háromezer eurós pénzbüntetéssel megúszta a fehéroroszok elleni meccs hajrájában elkövetett sportszerűtlenségét, főleg ha hozzávesszük, hogy például a dánok miért kaptak ezer eurós büntetést az európai szövetségtől (EHF).  

Az EHF-ben ugyanis kínosan ügyelnek a mezek megfelelő színösszeállítására, márpedig a dánoknál Rasmus Lauge és Lasse Svan rövidnadrág alatt viselt harisnyája sem volt kellően fehér a sok mosás után a csehek elleni találkozón. A szabály viszont kimondja, ezek a kiegészítők csak akkor hordhatóak, ha ugyanolyan színűek, mint az adott meccsre kijelölt rövidnadrág, jelen esetben fehér. Az említett két játékosnál ez nem stimmelt, amiért ezer eurós büntetést kell fizetni (az összegből 300 eurót a torna végéig felfüggesztettek).

Különösen akkor érdekes ez az összeg, ha párba állítjuk Cervar cselekedetével. Mint ismert, a horvát kapitány a fehéroroszok elleni meccs hajrájában a pályára benyúlva akadályozta az ellenfél játékosát, amiért háromezer eurós pénzbírságot kapott (ebből ezer euró a felfüggesztett rész).

„Csak nevetni tudok az ilyen ítéleteken" kommentálta Mads Mensah Larsen, a dánok irányítója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik