Férfi kézi: Dujsebajev nem vágyik az olimpiai selejtezőre

Vágólapra másolva!
2016.01.05. 18:59
null
Talant Dujsebajev merész célt tűzött ki a magyar férfi kézilabda-válogatott elé (Fotó: Hegedüs Gábor)
Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy aranyéremmel térne vissza a lengyelországi Európa-bajnokságról.


– Meddig tekinthetünk előre, amikor a válogatott idei terveiről, álmairól beszélünk?
– Részcélokat tűzünk magunk elé, és persze a legfontosabb az Európa-bajnokság – mondta Talant Dujsebajev. – Minden további attól függ, sikerül-e Lengyelországban kiemelkedően szerepelnünk.

–...vagyis bejutni az áprilisi olimpiai selejtező mezőnyébe, majd onnan kvalifikálni Rióra?
– Ha már így kérdezi, akkor a válaszom nem.

– Hanem?
– Az Európa-bajnokságra azzal a céllal utazunk, hogy onnan egyből kijussunk az olimpiára.

– Ahhoz meg kell nyerni az Európa-bajnokságot.
– Pontosan. Nekünk ez a tervünk. Ennél alacsonyabbra nem tehetjük a mércét, hiszen erős, tehetséges, szorgalmas, képzett, fiatal és sikeréhes a csapatunk. Ha minden elképzelésünk sikerül, képesek lehetünk a bravúrra.

– Másfél éve, amikor átvette a válogatottat, azt mondta, kicsi az esély Rióra, de a játékosokkal együtt mindent el fog követni, hogy a legjobb, Londonban negyedik helyen végző kézilabdázóink újra olimpikonok lehessenek.
– Ezt ma is így gondolom, és az utóbbi hónapok közös munkája tovább erősítette hitemet és bizakodásomat. Sokat fáradozunk a legnagyobb cél eléréséért. Lépésenként kell azonban haladnunk, egyelőre nem sok értelme lenne mondjuk a riói esélyekről beszélni, miközben nem ismert az olimpiai torna teljes mezőnye.

– Az Európa-bajnokság viszont karnyújtásnyira van. Hogy áll a gárda felkészülése?
– Arányosan és jól. December közepétől edzünk Kecskeméten, az erőnléti alapozást elvégeztük, igaz, ebből kimaradtak a légiósok. Január harmadikától viszont teljes a keret, és már a taktikai munka áll a középpontban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik