HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.14 11:06 Frissítve: 2018.02.14 11:26

Férfi kézi: Csalódtam néhány játékosomban – Vranjes

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője csalódott néhány játékosában a Kiel elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-meccsen. Mint ismert, a magyar bajnok két góllal kikapott a német gárda otthonában.

Vranjes csalódott néhány játékosában Kielben (Fotó: AFP)

 

„Csalódtam néhány játékosomban a meccs után. Néha olyan dolgok is befolyásolják a játékunkat, aminek nincs köze a kézilabdához, s amikre nincs befolyásom. Azért vagyok mérges, mert voltak, akik nem tudták kizárni ezeket a tényezőket – idézi a vehirsport.hu Ljubomir Vranjest, aki megerősítette korábbi elképzelését, mely szerint gyors játékot vár el csapatától. – Mostantól rohanni fogunk. Belefáradtam, hogy bár jó a védekezésünk, nem tudjuk kihasználni ezt. A jövőben azok kapnak nagyobb szerepet, akik képesek azon a sebességen kézilabdázni, amit elvárok."

„Szeretem az agresszív, kemény védekezést, amely után le lehet rohanni az ellenfelet. Szeretem a gyors támadásépítéséket, de be kell látni, ez nem lehetséges néhány játékosommal, mert nincs meg a sebességük ehhez. Amikor idejöttem, egy új szisztéma kialakítását határoztam el. Nem akartam egyik pillanatról a másikra váltani a korábbi játékról, lépésről lépésre terveztem az építkezést. Ugyanakkor még mindig a régi játékot látom a csapaton. Úgy vélem, ez már nem is fog sokat változni az idény végéig, leszámítva, hogy nagyobb sebességi fokozatba kapcsolunk. Nem kell új kezdősorra számítani a Breszt ellen, de gyorsabb játékot várok, és néhány taktikai változtatást is szeretnék viszontlátni."

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember az Európa-bajnokság után levelet írt az NB I-es kluboknak a szorosabb munkakapcsolat érdekében. Vranjes elmondta: csak néhányan válaszoltak neki, többektől nem érkezett segítség, amit szomorúan vett tudomásul.

„Egy átfogóbb képet szerettem volna kapni a magyar viszonyokról, különösképp azokról a fiatal tehetségekről, akik képbe kerülhetnek a válogatottnál. Néhány klub válaszolt, de több egyesülettől nem érkezett meg a segítség – konstatálta szomorúan Vranjes, aki megjegyezte, ez a németeknél vagy a svédeknél nem fordulhatott volna elő. – Azért jöttem, hogy jobbá tegyem a magyar kézilabdát, de nem kényszeríthetek senkit, hogy csatlakozzon hozzám ebben a munkában. A magyar nemzeti válogatott férfivonalon nem nyert semmit az elmúlt harminc évben. Akkor mi a gond azzal, ha valaki nulláról szeretne valamit újrakezdeni és felépíteni?"

„Olyan szisztémát szeretnék meghonosítani, ami jól működik a németeknél, a svédeknél, Norvégiában és Dániában, s gyakorlatilag mindenhol. Úgy néz ki, itt nincs meg az ehhez kellő türelem. A sikert itt tegnapra kellene szállítani, de ez lehetetlen."

A Telekom Veszprém szombaton (17.30) a Meskov Bresztet látja vendégül a Bajnokok Ligájában.

2019.01.20 23:37:09

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Legjobbunk immár édesapaként lépett pályára.

2019.01.20 17:42:44

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló, Herning), MAROSI GERGELY (percről percre, Budapest)

Balogh ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta, Lékai főszerepet vállalt a sikerben.

2019.01.19 19:33:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Green parádézott az olimpiai bajnok kapujában • Két góllal megnyertük a 2. félidőt.

2019.01.18 23:49:51

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Most kezdődik a tánc!