K. T. I. 2020.09.18 18:45 Frissítve: 2020.09.18 19:11

Férfi kézi: Bombac is egyike a hat fertőzött szegedinek

A Mol-Pick Szeged szlovén irányítója, Dean Bombac a hat szegedi koronavírus-fertőzött egyike – erről a 31 esztendős kézilabdázó maga számolt be.

 

Bombac (a labdával) az egyik szegedi fertőzött (Fotó: Török János/Délmagyarország)

Bombac a Facebook-oldalán árulta el, hogy ő a szegedi fertőzöttek egyike. A posztjában arról ír, mindent elkövettek, hogy megóvják magukat a vírustól, és amennyire csak lehetséges, élvezni tudják a kézilabdázást jelen körülmények között is, mégsem sikerült elkerülniük a fertőzést.

„Sajnos én voltam az egyik pozitív eset a csapatnál. De nem kell aggódni, nincs komoly bajom, egyelőre házi karanténban vagyok – írta közösségi oldalán a kézilabdázó. – Telefonon tartom a kapcsolatot a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, követem a meccseket, legyen szó a Bajnokok Ligájáról vagy a magyar bajnokságról, és alig várom, hogy visszatérhessek.”

Csütörtökön a Szeged magyar válogatott beállósa, Bánhidi Bence jelentette be, hogy elkapta a betegséget. A 25 esztendős játékos úgy fogalmazott, „nem hittem volna, hogy ez a vírus egy nap alatt képes ledönteni egy 130 kilós embert”.

Az első hírek öt pozitív esetről szóltak a Picknél, azóta a klub hivatalos közleményt adott ki az ügyben, ebben már hat főt említenek. Ebben megjegyezték, hogy azok a játékosok és stábtagok, akik kétszer is negatív tesztet produkáltak, elhagyhatták a karantént, és a gárda edzései szigorú egészségügyi intézkedések mellett újraindulnak.

Ami a fertőzötteket illeti, korábban megírtuk, a Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.

2020.10.17 16:58:00

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A második félidőben a Valcea tehetetlen volt a kiváló győri támadásokkal szemben.

2020.10.15 20:06:49

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Győzhetett volna a magyar csapat, de a kevesebbet hibázó Porto zsebelte be a két pontot.

2020.10.14 17:56:27

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Örömjáték: biztos sikerrel hangolt a Telekom Veszprém a Barcelona elleni csoportrangadóra.

2020.10.13 21:46:46

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Csodáltam, hogy a kollégák egy része ötkor kel, fél hatkor a boltban van, hogy feltöltse a polcokat. Nekem az eddigi életem során megadatott a luxus, hogy a hobbim legyen a munkám. Azóta jobban megbecsülök sok mindent.”