K. T. I. 2020.09.17 17:12 Frissítve: 2020.09.17 17:56

Férfi kézi: Bánhidi az egyik szegedi koronavírusos

Amint arról beszámoltunk, koronavírusos megbetegedések miatt elmarad az eredetileg csütörtök, azaz ma estére tervezett Szeged–PSG mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A szegedi klub később öt fertőzöttről számolt be – mára az is kiderült, hogy közülük az egyik Bánhidi Bence.

Bánhidi Bence az egyik szegedi koronavírusos (Fotó: Török János/Délmagyarország)

 

„Nem hittem volna, hogy ez a vírus egy nap alatt képes ledönteni egy 130 kilós embert” – mondta Bánhidi Bence a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban, melyben összegezte a tüneteit és mesélt a kialakult helyzetről.

„Nem látom egyelőre, mikor térhetek vissza. Szövődményekkel járhat a vírus. Amint két negatív tesztet produkálok, rengeteg vizsgálaton kell még részt vennem. Nem látom még, mikor bújhatok újra a Szeged és a magyar válogatott mezébe” – tette hozzá a játékos, aki szerint azért is balszerencsés a dolog, mert kifejezetten jól sikerült felkészülés volt mögöttük a csapattal és minden esélyük meg lett volna egy jó eredményre a franciákkal szemben.

Mint korábban megírtuk, a Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

2020.10.26 19:28:20

Kézilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az 1965-ben vb-t nyerő Csenkiné Varga Zsuzsanna minden szavából süt az életszeretet.

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.

2020.10.22 18:21:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben nagyon jól kézilabdázott a magyar csapat, de a szünet után sokkal jobb volt a Meskov Breszt.

2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.