Férfi kézi BL: Omeyert is meglepte Mikler gyors fejlődése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 21:41
A Veszprém–PSG férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő a két csapat klasszis kapusainak, Mikler Rolandnak és Thierry Omeyernek a párharcáról is szól. A francia hálóőr az európai szövetség honlapjának elmondta, mindig is látta a potenciált a magyar játékosban, de őt is meglepte, milyen gyorsan felért arra a szintre, ahol most van.

„Miklernek döntő érdemei voltak az első meccs alakulásában, nagyon jól védett ellenünk. De az igazat megvallva, az egész szezon során így teljesített. Nálam benne van a BL öt legjobb kapusa között. Még van lehetősége a fejlődésre, de tudja, hogyan védjen a kiélezett pillanatokban" – mondta Omeyer az európai szövetség honlapjának.európai szövetség honlapjának.

„Rolandban mindig is megvolt a potenciál, hogy azzá váljon, aki most, de nem gondoltam volna, hogy erre ilyen gyorsan sor kerül. Sokat jelentett, hogy Veszprémben egy BL-esélyes csapat kapuját védheti. Az, hogy első számú kapussá vált, és folyamatosan magas szinten játszik, megmutatja, milyen erős mentálisan" – tette hozzá a PSG kapusa.

Mint ismert, a Veszprém öttel is vezetett a francia fővárosban, végül 24–24-es döntetlent játszott a negyeddöntő első meccsén. A visszavágó vasárnap 19.30 órakor kezdődik Veszprémben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik