Férfi kézi BL: Nem foglalkozunk a Kiel problémáival – Vranjes

Vágólapra másolva!
2018.02.07. 12:11
null
Momir Ilics (13) a barátja, mégis szigorú őre lesz Marko Vujinnak (Fotó: AFP)
A Veszprém és a Kiel egyaránt sok pontot szórt el az ősszel a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, szerdán egymással csapnak össze Németországban.

 

Nagy kérdés a Veszprém szerdai kieli vendégszereplésén, hogy a két hónapos téli klubpihenő után vajon hogyan folytatja. Képes-e bravúrra a német Bundesligában 5. helyen szerénykedő, háromszoros BL-győztes THW Kiel otthonában, hogy ezzel javítson visszafogott őszi mérlegén? Avagy visszasüllyed a sorozatban elszenvedett három vereség (Aalborgban és kétszer a Paris SG ellen) szintjére, nehezítve a helyzetét a B-csoportban?

„Az ősszel itthon két góllal nyertünk a Kiel ellen, amely minden gondja ellenére a világ egyik legjobb, tiszteletet érdemlő gárdája már hosszú évek óta – mondta lapunknak Ljubomir Vranjes. A kieli problémákkal mi nem foglalkozunk, úgy készülünk, mint a többi fontos BL-csatára. A saját játékunk összerakására, felfrissítésére egy hetünk volt az Európa-bajnokság után a teljes keretünkkel. Meglátom, ez mire volt elég, mert Kielből nagyon nehéz pontot hozni. Továbbra sem számíthatok a sérült William Accambray-re és Győri Mátyásra, akiket ebben az idényben már végig helyettesíteni kell. Kezd beilleszkedni a csapatba a két hete érkező Petar Nenadics, akinek az edzésteljesítményével elégedett vagyok.”

Jókedvűen készülődött a kieli útra Momir Ilics, hiszen szinte hazatér.

„Négy év nagy idő, ennyi ideig játszottam a »zebráknál«, és a remek hangulatú Sparkassen Arenába, a régi barátok közé mindig szívesen térek vissza – mondta Ilics. – Hullámzóan teljesítettünk az ősszel, de a Kiel is szórt el pontokat. Most egymással versengünk, hogy megelőzzük a csoportban a Flensburgot.”

A német együttes trénere, az izlandi Alfred Gíslason szófukar volt, és csak a csapatát sújtó sérülésekre panaszkodott. A Kiel sportigazgatója, a januárban kinevezett Szilágyi Viktor viszont részletesebben is beszélt a Nemzeti Sportnak az együttesről.

„Megértem Gíslasont, a világversenyekről több játékosa rendszeresen sérülten érkezik vissza, és így volt ez januárban is – mondta Szilágyi, aki a Kiel irányítójaként BL-t nyert 2007-ben. – A legérzékenyebben a horvát balátlövő Domagoj Duvnjak kiválása érint bennünket. Vádlisérülést szenvedett az Eb-n, mert szerintünk indokolatlanul túlterhelték. Sem rá, sem a dán olimpiai bajnok beállósunkra, a lovaglóizmát fájlaló René Toft Hansenre nem számíthatunk szerdán, illetve ebben a hónapban.”

Felépült viszont Marko Vujin, a volt veszprémi jobbátlövő.

„A térdem sérült meg az Eb-n, de már két hete edzek, velem minden rendben van, várom veszprémi barátaimat és főleg Ilicset, aki sokat segített Kielben a beilleszkedésben – mondta Vujin. – Óriási csata lesz, nem tudok tippelni, de az biztos, hogy sokat segítene, ha vállalhatná a játékot az Eb-n Achilles-ín-húzódást szenvedő Lukas Nilsson, a combját fájlaló Christian Dissinger és a lovaglóizmát kezeltető Nikola Bilyk.”

Ha ők nem játszhatnak, akkor Miha Zarabec lesz az egyetlen jobbkezes átlövő a Kielben.

PETAR NENADICS, A VESZPRÉM IRÁNYÍTÓJA

– Sikerült a költözés?
– Mozgalmasak voltak az utóbbi hetek, de segítettek a barátaim, hogy Berlinből, ahol három és fél évig játszottam, minden holmim Veszprémbe kerüljön.

– Közben meg Eb…
– Igen, alig volt pihenőm januárban.

– A szerb válogatottságtól viszont visszalépett. Miért?
– Úgy érzem, szünetet kell tartanom. Most elég a klubfeladatokra figyelnem, aztán majd meglátom. Erről azonban nem akarok többet beszélni.

– Jó társaságba került Veszprémben?
– Nagyon! Szinte mindenki a barátom vagy régi ismerősöm. A válogatottban öt évvel ezelőtt Ljubomir Vranjes már volt a főnököm, Momir Ilics meg a játékostársam, valamint együtt játszottam a Barcelonában Nagy Lászlóval, a Füchse Berlinben Kent Robin Tönnesennel. Egyik legjobb barátom Mirsad Terzic.

– Mi várható Kielben?
– Kiélezett, vérre menő csata.

– Ki nyer?
– Az utolsó két-három percben dől el.

A VESZPRÉM PROGRAMJA
Február 7.:
Kiel–Veszprém, 19.30
Február 17.:
Veszprém–Breszt, 17.30
Február 25.:
Flensburg–Veszprém, 17
Márc. 3.:
Veszprém–Celje, 17.30

(Tv: valamennyi mérkőzést a Sport1 közvetíti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik