Férfi kézi BL: Nagy László a Kielcét választaná az elődöntőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 13:45
null
Nagy Lászlót a párizsiak is csak nehezen tartották (Fotó: Korponai Tamás)
A PSG legyőzése és a final fourba jutás a Bajnokok Ligájában a csapategység diadala volt, amit az egyenletesen eloszló góllövések száma is mutat – véli Nagy László, az MKB-MVM Veszprém kézilabdázója, aki törött és műtött kisujjal játszott a franciák ellen.

 

 

Az átlövő a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a sorsoláson az elődöntőben a lengyel Vive Tauron Kielcét szeretné kapni.

„A mérkőzés alakulását nézve valóban úgy tűnhetett, hogy a huszadik perc táján eldőlt a továbbjutás kérdése, ám belülről egyáltalán nem éreztük ezt, mert a PSG perceken belül képes fordítani – én csak az utolsó percekben éreztem így. A párizsiak elleni tavalyi hasonló siker mentálisan tett jót a csapatunknak, ennek az önbizalomban volt szerepe. Önkritikusan annyit tennék hozzá, ezúttal a visszavágón több gólt kaptunk a kelleténél. Nálam nincs meccs embere, a csapatot kell kiemelni, [Mikler] Roli védéseit, [Momir] Ilics góljait, de a találatok nem véletlenül oszlottak el” – mondta Nagy László.

„Nagyon remélem, hogy a május végi final fourra már a régi lesz a kezem, hiszen kisebb műtéten estem át, miután a SEHA-liga döntőjében a jobb kezem kisujján keresztbe tört az ujjperc. Ezek után a pályára lépés lélektanilag volt fontos számomra, vannak fájdalmaim, remélem, elmúlnak.”

„A Barcelonát és a Kielt már a sorozat előtt a final fourba lehetett várni, magunkban is nagyon reménykedtünk kezdettől. A Kölnbe jutott négyes az erőviszonyokat illetően a realitást tükrözi. Bízom a sorsolásban, kíváncsian várom, olyan elődöntőt szeretnék látni, amelyben a Barca és a Kiel méri össze az erejét, vagyis nekünk a Kielce lenne a legmegfelelőbb, a lengyel csapatot szeretném kapni” – osztotta meg várakozásait a válogatott átlövő.

„Téma közöttünk Momir Ilics szerződése a Barcelonához, de a meccseken félre tudjuk tenni – reagált a szerb játékos lehetséges távozására a csapattárs. – Logikus, hogy az ő neve [Nikola] Karabatic várható távozásával felkerült a katalánok kívánságlistájára. Érthető, hogy a Bajnokok Ligája-gólkirállyal akarják pótolni, erről viszont élő szerződése miatt a két klubnak kell megegyezni. A legfontosabb, hogy Momo és a csapat lelkileg rendben legyen az év legfontosabb mérkőzésein.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik