Férfi kézi BL: Ez is egy sikertelen final four volt – Lékai Máté

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.04. 18:05
null
Lékai nem tudott örülni a harmadik helynek (Fotó: AFP)
Eltérő hangulatban értékelték a veszprémi játékosok a győzelemmel megvívott bronzmeccs után a férfi kézilabda Bajnokok Ligája final four-hétvégét. Lékai Máté egyértelműen sikertelen szereplésről beszélt, míg Mikler Roland és Nagy László valamivel jobban tudott örülni a harmadik helynek. Xavier Sabaté számára különleges volt az utolsó győzelem, a további sorsáról csak a válogatott program után nyilatkozik.

„A tavalyi és az idei is egy sikertelen final four volt – mondta a Sport Tv-nek Lékai Máté arra a kérdésre, hogyan lehet összevetni a mostani harmadik helyet az egy évvel korábbi ezüsttel. – Örülök, hogy nyertünk, de ha visszagondolok majd erre a final fourra, mindenképpen sikertelennek fogom ítélni. Ettől még a pályán mindent megtettem, mert nekünk ez az életünk, élvezem, amikor húszezer ember előtt játszhatok, aminek a negyede ráadásul veszprémi. Mindenki tudja, mi volt a célja az összes csapatnak, aki idejött Kölnbe, mi már negyedszerre jutottunk el idáig, és egyszer sem sikerült megnyerni. A szurkolókat elismerés illeti, miattuk és a távozók miatt is sajnálom, hogy idén sem sikerült megnyerni a BL-t."

„Az elődöntő után is arról beszéltünk, hogy nincs sok időnk szomorkodni – vette át a szót Mikler Roland, aki sokat hozzátett a sikerhez a második félidőben. – Egy olyan Barcelonát sikerült legyőznünk, amely hozzánk hasonlóan csalódott volt. Ettől függetlenül ők ugyanúgy győzelemmel akartak búcsúzni, de ma valamivel mi játszottunk jobban. Le a kalappal a csapat előtt, hogy fel tudtunk állni azok után, hogy milyen heroikus küzdelemben kaptunk ki a PSG-től. Látszik, kevés különbség van a négyes döntőben az első és a negyedik között."

„Nagyon megküzdöttünk a bronzéremért, mert nem akartunk két vereséggel hazamenni. Annak, aki pályára léphet a final fouron, az a csúcsot jelenti, és ilyen támogatás mellett, mint amit mi kaptunk, nem tehettük meg, hogy ne tegyük oda magunkat száz százalékig."

Az EHF Tv kommentátora kis énekkel köszönt el Chemától

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

Nagy László ugyan majdnem végigjátszotta az elődöntőt, mégsem látszott rajta a fáradtság, ráadásul ezúttal már Ancsin Gábor is tudta tehermentesíteni.

„Egy győztes meccsel a hátunk mögött élvezetesebb elhagyni Kölnt, ezt eddig nem tudtuk megtapasztalni. Büszkék lehetünk arra, hogy negyedszerre is eljutottunk idáig, de természetesen ezzel nem akartunk megelégedni. A bronznak is van értéke, a Barcelonát nagyon régen tudtuk legutóbb legyőzni. Fiatalabb már én sem leszek, de ma nagyon jól éreztem magam a pályán. Szerencsére itt van mögöttem Ancsin Gábor, tudom, hogy sokan nem bíztak benne és az edző is kevesebbet játszatta, de talán a következő szezonban nagyobb szerepet kaphat. Ezen kívül érkezik Tönnnesen is, úgyhogy jobbátlövőben nem lesz problémánk a jövőben."

Iváncsik Gergőtől is elbúcsúztak a társak (Fotó: AFP)
Iváncsik Gergőtől is elbúcsúztak a társak (Fotó: AFP)

„A PSG elleni csata miatt ki kellett tenni magunkért – értékelt Iváncsik Gergő utolsó veszprémi mérkőzése után. Bárcsak máshogy alakulhatott volna az elődöntő, hiszen bebizonyítottuk, hogy egy Barcelonát is le tudunk győzni, ami abszolút nem volt egyszerű a szombati vereség után."

SZAVAZÁS

Értékelje a veszprémi kézisek négyes döntőben nyújtott teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A BL-trófeáért jöttünk, ez nem sikerült, remélem, a harmadik hellyel szebbé tettük ezt a hétvégét. Remélem, ennek is örül mindenki. Szerintem is sima meccs volt, látszott a Barcán, hogy elfáradtak a játékosok. Mi jobban akartuk a győzelmet."

„Nem lehet összehasonlítani az elődöntőt és bronzmérkőzést – tette hozzá Aron Pálmarsson, aki nagyon élt a mérkőzésen – Vasárnap is rosszul kezdtünk, de gyorsabban magunkra találtunk és az első félidő közepétől kontroll alatt tartottuk a meccset. Szombaton is két-három százalékkal, vagyis nagyon kicsivel több kellett volna támadásban, akkor döntőbe jutunk. A Barca ellen jobb volt a támadójátékunk, viszont a védekezésünk néha dekoncentrált volt."

„Gratulálok a játékosoknak, a csapatnak és az ellenfelünknek is – mondta a búcsúzó Xavier Sabaté a sajtótájékoztatón. – Nagyon kemény meccset játszottunk tegnap mindketten, és ma sem volt ez másként egymás ellen. Nagyszerű érzés volt megnyerni ezt a mai találkozót a Barcelona ellen, amelyet ritkán és mindig nehezen tudott legyőzni a Veszprém a története során. Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel tudok elbúcsúzni ettől klubtól. Külön öröm, hogy az ellen a csapat ellen zárhattam a veszprémi karrieremet, ahol korábban játszottam, és amelynek az edzője egykoron az én edzőm is volt. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott. Külön köszönöm csapatunk kapitányának és egyben a barátomnak, aki mindig sokat segített. Nagy köszönet a szurkolóinknak a támogatásért."

A Barcelona elleni 34–30-as sikerrel a veszprémiek első alkalommal győzték le a katalánokat, amióta Sabaté öt évvel ezelőtt a klubhoz érkezett. A távozó szakvezető végül úgy fogalmazott, nehéz szívvel búcsúzik Veszprémtől, de a további sorsáról csak két hét múlva, a válogatott program után szeretne beszélni.

„Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez – reagált Xavier Pascual. – Megtisztelőek voltak Xavi szavai, én is hasonlóan érzek. Jó formában érkeztünk erre a hétvégére, jól is játszottunk, de sajnos egyik nap sem tudtunk nyerni. Büszke vagyok a csapatomra. Több megoldást is kipróbáltunk mind elől, mind hátul, ám a Veszprém jobb volt ma, megérdemelte a győzelmet."

„Hatalmas csalódás ért bennünket a szombati elődöntőben, ezt nem lehetett egy nap alatt kiheverni, vagy kiverni a fejünkből. A Veszprém nagyon erős, szerintem az elődöntőben is megérdemelte volna a győzelmet. A két Xavi, a két katalán edző közül ma a veszprémi örülhetett, az ő játékosai jobban dolgozták fel az elődöntő kudarcát" – nyilatkozta a volt veszprémi Kiril Lazarov.

Többen is könnyek között búcsúztak Chemától


FÉRFI KÉZILABDA BL
A 3. HELYÉRT
TELEKOM VESZPRÉM–FC BARCELONA (spanyol) 34–30 (18–17)
Köln,
19000 néző. V: Gubica, Milosevic (horvátok)
VESZPRÉM: Alilovic – Gajic 2 (1), NAGY L. 6, LÉKAI 6, NILSSON 5, PÁLMARSSON 8, UGALDE 6. Csere: MIKLER (kapus), Blagotinsek, Terzic, Sulic, Ancsin G. 1, Ilics, Ch. Rodríguez, Iváncsik G. Edző: Xavier Sabaté
BARCELONA: Risztovszki – Saubich, Mem 1, Sorhaindo, Morros 1, Jícha, Arino 4. Csere: de Vargas (kapus), Zsalluz 3, R. ENTRERRIOS 5, K. Lazarov 3, Syprzak 1, N'GUESSAN 6, Tomas 1, RIVERA 5 (1), Nöddesbo. Edző: Xavier Pascual
Az eredmény alakulása. 9. p.: 4–5. 14. p.: 9–5. 21. p.: 14–10. 26. p.: 16–16. 34. p: 21–18. 40. p.: 22–22. 47. p.: 27–22. 53. p.: 31–26. 58. p.: 34–28
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1

A DÖNTŐBEN
PSG (francia)–VARDAR SZKOPJE (macedón) 23–24 (12–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik