Férfi kézi BL: A PSG játékosai gyakran improvizálnak - Nagy L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 12:51
Nagy László, az MKB-MVM Veszprém 33 esztendős jobbátlövője a PSG elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő kapcsán elmondta, hogy győzelemre hajtanak a szombati, párizsi első összecsapáson, és nem úgy kalkulálnak, hogy már a döntetlennel is jó helyzetbe kerülhetnek a veszprémi visszavágó előtt.

„Tudásunk legjavát szeretnénk kihozni magunkból, és erre most képesnek is érezzük magunkat. Az ellenfél csapatában több olyan játékos szerepel, aki egymaga is képes egy mérkőzést megnyerni, és ezek közül példaként elég a dán Mikkel Hansen, valamint a francia Luc Abalo és Daniel Narcisse nevét említenem. Azonnal hozzá kell tennem, hogy a mi oldalunkat is több hasonló képességű kézilabdázó erősíti” – mondta Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálatának.Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálatának.

Tavaly a négyes döntő kapujában a címvédő THW Kiel csapatával került szembe a Veszprém, és kettős vereséggel kényszerült búcsúra. Idegenben és Veszprémben is csupán egy gól döntött a német együttes javára.

„Nem érdemes már a tavalyi versenyfutásról beszélni, mert az már régen lezárult – folytatta Nagy. – Mi mindig csak előre nézünk, és a következő feladattal foglalkozunk. Igyekeztünk a lehető legalaposabban tanulmányozni az ellenfelünket, kivesézni a támadás befejezésük fortélyait, a gyakran változtatgató védekezési alakzataikat és azt is, hogy emberelőnyös, illetve emberhátrányos helyzetben mihez tudnak kezdeni. Idehaza két napon át néztük a meccseik felvételeit, és a 'vetítés' Párizsban, még a meccs napjának délelőttjén is folytatódni fog.”

„Nekünk, amikor csak lehet, meg kell akadályoznunk az ellenfelünket a támadások felépítésében és sikeres befejezésében. A videofelvételek több jelenete is azt bizonyította, hogy a PSG játékosai gyakran improvizálnak, teljesen váratlan egyéni megoldásokkal igyekeznek helyzetbe hozni magukat, illetve a társaikat. Ezért sem lankadhat a meccs végéig a figyelmünk. Kétmenetes csata előtt állunk, amelynek az összesítése dönt majd a továbbjutásról. Ha sikerül győznünk Párizsban, még csak az első menetet nyertük meg, tehát nem lesz még okunk az ünneplésre. Könnyen lehet, hogy a jövő szombati veszprémi visszavágó hajrájáig nyitva marad a továbbjutás kérdése. Nem látok a PSG játékosaiba, de nem hinném, hogy mi egy csöppet is kevésbé motiváltak lennénk náluk.”

A Paris Saint-Germain–MKB-MVM Veszprém BL-negyeddöntőt – amely szombaton 16.30 órakor kezdődik – a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik