A Wisla Plockkal találkozik a Veszprém a nyolcaddöntőben

Vágólapra másolva!
2014.02.25. 11:51
null
Sulicék (pirosban) a Wisla Plockkal találkoznak a negyeddöntőben (Fotó: Hegedüs Gábor – archív)
A Wisla Plock lesz az MKB-MVM Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A párharc első mérkőzésén a veszprémiek idegenben lépnek parkettre az Eklemovics Nikolát is soraiban tudó lengyel csapat ellen.

 


A SORSOLÁS

A csoportokból az első négy csapat jutott tovább, a helyezések alapján a 16 együttest négy kalapba osztották. Az A-csoportot megnyerő Veszprém az első kalapba került a címvédő Hamburggal, a Kiellel és a Barcelonával. A magyar bajnok a csoportnegyedikek közül a Vardar Szkopjét, az Aalborgot és a Wisla Plockot kaphatja.

Az előkészületek lezajlottak, jelenleg a csapatok bemutatása folyik. Megérkezett az emelvényre Tomaz Jersic, az EHF marketingvezetője és Michael Wiederer, a szövetség főtitkára. Az első kalappal kezdték a sorsolást, a THW Kiel került elő először a gömbből, a német csapat a Veszprémmel egy csoportban szereplő Zaporizzsjával találkozik.

Másodikként a Barcelona jött, amely a dán Aalborgot kapta, a címvédő Hamburg a Vardar Szkopjét. Az MKB-MVM Veszprém a lengyel Wisla Plockkal (a korábbi veszprémi játékos, Eklemovics Nikola csapatával) találkozik a nyolcaddöntőben.

A Wisla Plock 17 forduló után második a lengyel élvonalban a címvédő Kielce mögött, lemaradása három pont. A Bajnokok Ligájában a B-csoportban szerepelt, és végzett a negyedik helyen a Kiel, Kolding, Kielce hármas mögött, megelőzve a Portót és a Dunkerque-et. Eklemovicsék 10 csoportmeccsükből négyet megnyertek, hatot elveszítettek. A hétszeres lengyel bajnok és tízszeres kupagyőztes együttesnek spanyol edzője van, Manolo Cadenas, s erre a szezonra olyan meghatározó játékosokkal erősített, mint Marcin Lijewski (Hamburg) és Mariusz Jurkiewicz (Atlético Madrid).

A PSG a Gorenje Velenjével csap össze, a másik szlovén együttesre, a Lékai Mátét foglalkoztató Celjére is nehéz feladat vár: a német Flensburg.

FÉRFI KÉZILABDA BL, A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Zaporizzsja (ukrán)–THW Kiel (német)
Aalborg (dán)–Barcelona (spanyol)
Vardar Szkopje (macedón)–HSV Hamburg (német)
Wisla Plock (lengyel)–MKB-MVM Veszprém (magyar)
Gorenje Velenje (szlovén)–PSG (francia)
Celje (szlovén)–Flensburg (német)
Metalurg Szkopje (macedón)–KIF Kolding (dán)
Kielce (lengyel)–Rhein Neckar Löwen (német)

A nyolcaddöntők első felvonásait március 19–23 között rendezik, a visszavágókat egy héttel később. Az elöl álló csapatok kezdik hazai pályán a párharcot.

A KALAPBEOSZTÁS
ELSŐ KALAP
MKB-MVM Veszprém (magyar)
THW Kiel (német)
Barcelona (spanyol)
HSV Hamburg (német)

MÁSODIK KALAP
Rhein Neckar Löwen (német)
KIF Kolding (dán)
PSG (francia)
Flensburg (német)

HARMADIK KALAP
Celje (szlovén)
Kielce (lengyel)
Metalurg Szkopje (macedón)
Gorenje Velenje (szlovén)

NEGYEDIK KALAP
Zaporizzsja (ukrán)
Wisla Plock (lengyel)
Vardar Szkopje (macedón)
Aalborg (dán)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik