Férfi kézi BL: A legnagyobb trófeát már a karomban tarthatom – Ilics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.23. 17:51
A kétszeres BL-győztes Momir Ilics már a hatodik négyes döntőjére készül, ezúttal harmadik nekifutásra az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatával szeretne felérni a csúcsra, bár a legnagyobb „trófeát" már így is megkapta az élettől.

A Veszprém sorozatban harmadszor Ilics korábbi csapatával, a német THW Kiellel került össze az elődöntőben: míg a két évvel ezelőtti négyes döntőben három góllal alulmaradt, addig tavaly már néggyel győzött.

„Nem volt egy egyszerű szezonunk, de megmutattuk, milyen játékerőt képviselünk, és újra itt vagyunk a final fourban – mondta Ilics az európai szövetség honlapjának adott interjújában. – Előfordult, hogy nem játszottunk jól, mégis elégedettek lehetünk, mert a végén trófeákért küzdhetünk. Ez lesz a hatodik négyes döntőm, és eljött az idő, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjek. Nem csak magam miatt szeretném megnyerni, hanem a csapattársaim és mindenki más miatt, aki a klubhoz kötődik. A szurkolók még régebb óta áhítoznak a trófeára, végre szeretnénk megadni nekik az örömöt, hogy megnyerjük."

A szerb balátlövő megtanulta az évek során, hogy a final fourban nincsenek favoritok, és apróságokon múlik a végső siker.

„Olyanok vagyunk, mint a CSZKA Moszkva kosárlabdában. Sokáig csak vártak és vártak, míg végül aranyérmesek lettek az Euroligában. Remélem, nekünk nem tart majd ez nyolc évig. A magyar szurkolók nagyon megérdemelnék már ezt a sikert, a biztatásuk rengeteg erőt ad nekünk. Ha megnyernénk, az lenne az egyik legnagyobb sportsiker az országnak."

Ilics viccesen hozzátette, már kicsit kezd elege lenni abból, hogy mindig a Kiellel kerülnek össze, és bár sokan hajlamosak idén leírni a németeket, ő ismeri az edzőt és a játékosokat, akiknek ez az utolsó esélyük arra, hogy valamit nyerjenek a szezonban. Bárhogyan is sikerüljön a final four, Ilics élete már gyökeresen megváltozott azóta, hogy édesapa lett.

„Olyan hihetetlen érzés, amikor valamit nagyon akarsz, és végül összejön. Magánemberként még soha nem voltam ilyen boldog. Remélem, Köln után újabb okom lesz ünnepelni, a motivációm változatlan, de a legnagyobb trófeát már a karomban tarthatom."

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (Köln, május 28–29.)
ELŐDÖNTŐ (május 28.)
Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
15.15 – vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek), Tv: Sport1
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM 18.00 – vezeti: Öyvind Togstad, Rune Kristiansen (norvégok), Tv: Sport1, élőben az NSO-n

A HARMADIK HELYÉRT (május 29.)
az 1. elődöntő vesztese–a 2. elődöntő vesztese
15.15 – vezeti: Jonas Eliasson, Anton Pálsson (izlandiak), Tv: Sport1

DÖNTŐ (május 29.)
az 1. elődöntő győztese–a 2. elődöntő győztese
18.00 – vezeti: Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok), Tv: Sport1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik