Férfi kézi BL: szépen búcsúzna a Kielből Veszprémbe tartó izlandi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 17:23
Kétszer hatvanperces búcsújátékra készül szombaton és vasárnap Kölnben Aron Pálmarsson. A THW Kiel izlandi légiósa már tavaly megegyezett az MKB-MVM Veszprémmel abban, hogy 2015 őszétől a magyar bajnokcsapat tagjaként folytatja a pályafutását.

„Nem hoz zavarba, hogy szombat este éppen a Veszprém az ellenfelünk. Tudom, hogy mi a dolgom, vagy inkább a kötelességem – idézte a Telekom Sporthír Szolgálat a 24 éves kézilabdázót. – Szépen szeretnék búcsúzni attól a csapattól, várostól és szurkolói közösségtől, ahová 18 éves srácként kerültem, és ahol aztán hat évet töltöttem el. Nehéz szívvel búcsúzok Alfred Gislassontól, az edzőmtől, aki második apámként viselte a gondomat, miközben sokat tett azért, hogy igazán jó játékos lehessek. A legjobbakat kívánom neki, ahogy ő is sikeres folytatást kívánt nekem. Próbált marasztalni, de nem állt az utamba. Nagyszerű embernek tartom, kiváló szakembernek."

A kétszeres BL győztes Pálmarsson sejtelmesen beszélt arról, kit vár a négyes döntő győztesének.

„Gislasson azt mondja, hogy a Barcelona tűnik a legerősebbnek. Ez lehet, hogy igaz, de nem a spanyolok fognak győzni" – mondta az izlandi sportoló, aki a kölni csaták után néhány hétig pihenni fog, mielőtt júliusban Veszprémbe érkezik. A 24 éves játékos lesz a már most is multinacionálisnak nevezhető Veszprém első izlandi légiósa, aki előbb vagy utóbb irányító-átlövőként vezéregyéniség lehet Carlos Ortega csapatában.

A Veszprém és a Kiel szombaton 18 órától játszik a döntőbe jutásért Kölnben (Tv: DIGI Sport1).

Az NSO Pálmarssonnal készült januári interjúja ide kattintva olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik