Férfi kézi BL: a hét meccse jön Szegeden a PSG ellen

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2020.02.16. 09:17
null
Bánhidi Bence szerint le kell győzni a párizsiakat, hogy lendületet kapjanak a folytatásra (Fotó: Dömötör Csaba)
Bánhidi Bencének minden összejött, Bodó Richárdnak hiányoznak a távoli bombák, a Szeged még nincs csúcsformában – a hét meccse következik a PSG ellen a Bajnokok Ligájában. A 17 órakor kezdődő összecsapásról élő tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

 



Több mint két éve nem kapott ki hazai pályán a Mol-Pick Szeged férficsapata a Bajnokok Ligájában, habár a Tisza-partiak a múlt héten mindössze néhány másodpercre voltak attól, hogy belerondítsanak e makulátlan mérlegbe. Az Aalborg rutintalanságából (is) fakadóan azonban Juan Carlos Pastor együttese otthon tartotta az egyik pontot (pedig 44 másodperccel a vége előtt még kettővel vezettek a vendégek!), amely viszont mit sem ér, ha vasárnap nem tudja legyőzni a világválogatottnak beillő PSG-t az újszegedi sportcsarnokban.

NEM CSAK MIKKEL HANSENRE ÉS NIKOLA KARABATICRA KÉSZÜLNEK
Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője:
„Az Aalborg ellen bebizonyosodott, még rengeteg munkára van szükségünk. Alen Blazevic már leült a kispadra a múlt héten, de ez nem azt jelenti, hogy mostantól nem számolok ifjabb Rosta Miklóssal a BL-ben, aki nagyon hasznos támadásban. A PSG tele van klasszisokkal, nemcsak Mikkel Hansenre és Nikola Karabaticra készülünk. Kulcsfontosságú lesz a védekezésünk, rá­adásul Mikler Roland és Mirko Alilovic szemé­lyében van két remek kapusunk, mindketten képesek felnőni a feladathoz.”

Miután már csak három forduló van hátra az A-csoport küzdelmeiből (a nyolcas fele szombaton játszott), és a franciák a mieinkhez hasonlóan valószínűleg nem tudják letaszítani az első helyről a Barcát, leginkább a második pozíció megszerzéséért szállnak harcba.

Az európai szövetség (EHF) – nemcsak a szereplők, hanem a tét miatt is – jogosan választotta ezt a párosítást a hét meccsének: a PSG nagyágyúi közül nehéz bárkit is kiemelni, annyi a sztár: a két Karabatic, Luka és Nikola, a dán Mikkel Hansen, a norvég Sander Sagosen, a spanyol Rodrigo Corrales vagy az izlandi Gudjón Valur Sigurdsson egyaránt a világ legjobbjai közé tartozik a posztján. Viszont a Szegednek is van egy Bánhidi Bencéje.

„Az egyik legnagyobb elismerés a karrieremben, hogy a héten megválasztottak az év kézilabdázójának Magyarországon – mondta Bánhidi Bence, a Mol-Pick Szeged 25 esztendős beállója a Nemzeti Sportnak. – Nagyon örültem az elismerésnek, de nem ezen járt az eszem, van min agyalni a Szegeddel kapcsolatban is. Összejött mostanában minden, ám a légióskodás nem téma, mivel élő szerződésem van a klubbal – majd a jövőben visszatérhetünk erre... Ugyanúgy készülünk a PSG-re, mint a többi csapatra a BL-ben, csak finomhangolásra volt szükségünk Pastor mester jóvoltából. Támadásban és védekezésben is nagyobb koncentrációt várok magunktól, le kell győznünk a párizsiakat, hogy lendületet kapjunk a Flensburg és a Barca elleni idegenbeli meccsre!”

Az Európa-bajnokság előtt egy ország szurkolt Bodó Richárd felépüléséért, de a csongrádiak 26 éves balátlövője legnagyobb igyekezete ellenére sem jutott el Svédországba a magyar válogatottal, amely aztán nélküle is remekül megállta a helyét: Gulyás István alakulata a 9. helyen végzett. A „Bombázó” becenévre hallgató játékos már hetek óta teljes intenzitással edz, az Aalborg ellen azonban még meglátszott a játékán a hosszú kihagyás.

NEHÉZ „MECCS” ELŐTT ÁLL PATRIK
A Szegedhez hasonlóan Batonai Patrik is kemény erőpróba előtt áll, az alig másfél éves kisfiúra szívtranszplantáció vár, amely után teljesen megváltozik a család élete, mert a felépüléshez elengedhetetlen a steril környezet. A szegediek az MTK labdarúgóihoz csatlakozva gyűjtést szervetek a kis Patriknak, ennek keretében Bánhidi Bence, Mikler Roland és egy PSG-s mezre lehet licitálni.

„A vállam már százszázalékos, a formámon viszont dolgoznom kell – mondta Bodó. A lövőteljesítményem még nem a régi, remélhetőleg a játékperceimmel ez a szám is megindul felfelé. Tudom, hiányoznak a távoli bombák, ám ezekhez még idő kell. Párizsban két-három góllal volt jobb az ellenfél, ám a végén eladtunk néhány labdát, ezért kaptunk ki öttel. Ebből tanulva most sokkal kevesebb technikai hibával kell játszanunk, gyorsan cserélnünk, mert ha nem a legerősebb védősorunk van fent, a franciák lerohannak minket. Nem vagyunk csúcsformában, amit annyira nem bánok most, mert tavaly szinte végig meneteltünk, viszont a legfontosabb mérkőzésekből rosszul jöttünk ki, arra az öt-tíz percre gondolok Szkopjéban... Hogy belemennék-e egy dobóversenybe Mikkel Hansennel? Tuti, hogy én nyernék, viszont azért tudjuk, mire képes.”

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
12. FORDULÓ
A-CSOPORT
17.00:
Mol-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barca (spanyol) 12 11 1 418–327 +91 22
2. MOL-PICK SZEGED 11 8 2 1 323–277 +46 18
3. Paris SG (francia) 11 9 2 347–306 +41 18
4. Flensburg (német) 12 5 1 6 325–327 –2 11
5. Aalborg Handbold (dán) 11 5 1 5 328–337 –9 11
6. Celje PL (szlovén) 11 3 8 280–335 –55 6
7. Elverum Handball (norvég) 12 1 1 10 312–358 –46 3
8. PPD Zagreb (horvát) 12 1 1 10 286–352 –66 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik