Férfi kézi BL: 500 ezer eurót kap a 2016-os győztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.25. 14:31
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének bécsi sorsolása kapcsán egy workshopon vettek részt az európai klubok képviselői, ahol bemutatták nekik a jövőre életbe lépő új lebonyolítást, és az új pénzdíjazást.

Michael Wiederer főtitkár elmondta, 30 százalékkal több pénzt osztanak szét jövőre a részt vevő klubok között, lesz egy tétel, amit a csoportkörért kapnak, majd fordulónként újabb összegekkel gazdagodnak a csapatok.

A final four összdíjazása egymillió euróra nő, a végső győztes pedig 500 ezerrel gazdagodik. A pénzelosztás végleges formájáról az EHF végrehajtó bizottsága március 26-án Valenciában dönt.

A következő BL-kiírás selejtezőjét 2015. szeptember 5-én, illetve 6-án rendezik. A csoportkör szeptember 16-án rajtol és 2016. március 6-ig tart. A csonka nyolcaddöntő március 27-én zárul. A negyeddöntős mérkőzéseket április 20. és május 1. között kell lejátszani.

Ami a korábban már ismertetett új lebonyolítást illeti, a csoportkörben két nyolcas és két hatos csoportban zajlanak majd a küzdelmek. A nyolc-nyolc csapatot számláló A- és B-csoportba kerülnek a legjobbak, innen a két első automatikusan a negyeddöntőbe lép, a másodiktól hatodik helyezettek a nyolcaddöntőbe, az utolsó kettő kiesik. A C- és D-csoportban hat-hat gárda küzd, ők jelentik a mezőny második felét. A két csoportból az első kettő keresztbejátszik egymással a nyolcaddöntőbe jutásért, a harmadiktól hatodik helyezettek kiesnek. A nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt követően jön a final four.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik