Férfi kézi: az MVM marad a Veszprém névadó szponzora

Vágólapra másolva!
2015.10.14. 12:47
null
A Veszprém új meze (Fotó: handballveszprem.hu)
Az MVM marad a veszprémi férfi kézilabdacsapat névadó szponzora, de új támogató is érkezik, mivel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal folytatott tárgyalások nyomán a Balaton felkerül a mezekre.

 

Az alábbiakban Kálomista Gábor társelnök vehirsport.hu-nak adott nyilatkozata olvasható.

Befejeződtek a tárgyalások az MVM Zrt.-vel, amely így továbbra is névadó szponzorként támogatja a Veszprém csapatát. Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét, aki ebben a folyamatban részt vett. Az érvényben lévő szerződésünket kellett aktualizálni annak szellemében, hogy az MKB kilépett a klub támogatói közül. Ez a folyamat zárult le a mai napon.

Velünk párhuzamosan a Magyar Kézilabda-szövetség is teszi azokat a lépéseket, amelyek alapján ki fog alakulni az új finanszírozási rendszer. Ha ez megtörténik, új helyzetet teremthet, de számunkra jelen pillanatban az volt a legfontosabb, hogy a csapat körül minden megnyugtató módon rendeződjön, és ne legyen több kérdés a financiális kérdésekben. A klub három éve abszolút biztos lábakon áll, tevékenysége teljesen áttekinthető, a zrt. korrekt működést biztosít a csapatnak. Ezt a továbbiakban is szeretnénk megőrizni, ez volt a klubvezetés és a részvénytársaság vezetésének egyik legfontosabb feladata, melynek végére ma pont került. Ezzel megnyílik az út újabb szponzorok bevonásához, hiszen tudatosítani kell a közvéleményben, s azon szponzorainkban, akiket esetleg különböző pletykák elriasztottak attól, hogy a Veszprémet támogassák, hogy nyugodtan vissza lehet térni. A Veszprém nem kegyvesztett, hanem építkezik, s megy előre a maga útján a kijelölt célok elérése felé.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) folytatott tárgyalásaink nyomán a Balaton felkerül a Veszprém mezére, tehát a »magyar tenger« lesz az egyik mezszponzorunk. Reményeink szerint a Kiel ellen már ebben lépünk pályára. Tőlünk nem áll messze a Balaton szeretete, hiszen én magam is a Balaton-parton élek, de természetesen nem egyéni szempontok döntöttek ebben a kérdésben sem. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen reklámfelület kihasználása a csapat és az ország, így a Balaton térségének érdeke is. A mérkőzéseink kivétel nélkül képernyőn vannak, olyan helyeken játszunk a kontinensen, ahol cél lehet a Balaton népszerűsítése. A legutóbbi final four döntőjét több mint 110 ország közvetítette, és 130 millió emberhez jutott el, így úgy gondolom, az NFM jó döntést hozott a megállapodással.

Xavier Sabaté személyében jelen pillanatban van edzője az együttesnek, így jelenleg nincs edzőkérdés Veszprémben. Természetese továbbra is a legjobb megoldáson dolgozik a klubvezetés.

Az egészségi állapotom kapcsán elmondhatom, hogy most már teljes üzemmódba kapcsoltam, túl sokat ugyan nem pihenhettem, de hál' Isten jól vagyok. Készülök a Kiel elleni meccsre, amely reményeim szerint nem fog jobban megviselni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik