Férfi kézi: Andorka Sándor utolsó nemzetközi meccse

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2016.11.03. 21:32
A magyar kézilabda nemzetközi szinten leginkább elismert sportdiplomatája, Andorka Sándor csütörtökön a franciaországi Pau-ban utoljára ült EHF-esemény zsűriasztalánál.

Közösségi oldalán is bejelentette a nemzetközi tevékenységtől 71 évesen visszavonuló Andorka Sándor, hogy csütörtökön a francia–litván férfi Eb-selejtezőn utoljára működött közre EHF-delegátusként. A volt nemzetközi kategóriás játékvezető ezzel fejezte be húszéves, igen eredményes sportdiplomáciai karrierjét.

Játékvezetőként Schóber Ottóval közösen dirigált temérdek válogatott, európai kupa- és bajnoki összecsapást, majd az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) versenybizottságában a bíróküldésért felelt. Olimpiákon, világ- és Európa-bajnokságokon bizonyította szakmai tudását, legendás korrektségét. Óriási rutinját és felbecsülhetetlen értékű tapasztalatait továbbra is hasznosítja a magyar szövetségben.

„Nem élet az élet kézilabda nélkül" – foglalta össze Andorka Sándor a sporthitvallását a Nemzeti Sportnak, amelynek olvasóival – szintén évtizedek óta – rendszeresen megosztja szakvéleményét egy-egy kiemelkedően fontos mérkőzésről vagy a lényegesebb szabálymódosításokról.

A franciák 37–20-ra győztek egyébként, a többi csütörtöki selejtezőről itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik