Kézi: a Veszprém társelnöke elmondta, mi lesz Ilics sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 08:22
null
Kálomista Gábor társelnök szerint Momir Ilics még két évig Veszprém-mezben szerepel (Fotó:Hegedüs Gábor)<br />
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjére készülő MKB-MVM Veszprém társelnöke, Kálomista Gábor a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az együttes esélyeiről, a klub jövőjéről és arról is, hogy mi lesz Momir Iliccsel, akit sajtóhírek szerint a spanyol Barcelona szerződtetne.

 

„A Barcelona nem keresett meg minket Momir Ilics kapcsán – mondta Kálomista Gábor Szombathy Pál műsorvezetőnek a Digi Sport kamerái előtt. – Biztosan állítom, Ilics kitölti szerződését Veszprémben, még két évig marad. Annak idején mi korrekt módon vettük fel a kapcsolatot a Barcával Nagy László ügyében, nem sportszerű egy final four előtt megzavarni egy játékost ilyen pletykákkal.”

„Nem tagadjuk, az idén nyerni megyünk Kölnbe. Tavaly sokat tanultunk, sajnos akkor negyedikek lettünk. Az idén esélyesek vagyunk. A tervünk az, hogy folyamatosan fejlődjünk. Látva a csapat formáját előrébb kell végeznünk, mint tavaly. A céljaink eléréséért bárkit meg kell verni. A Kiel jó csapat, sokszor játszottunk vele az elmúlt években. Ha csúcsformában vagyunk, a Kiel verhető.”

„Nagy Laci és Ilics mellett Mikler Rolandot is ki lehetne emelni, de igazi csapatot épített Carlos Ortega mester. Sok a jó játékos, az egyéniség a keretben, de a gárda érdeke az első. A final four érdekes, tavaly mindenki a Flensburgot akarta, amely végül simán megnyerte a döntőt. Ilyen szempontból mindegy, ki az ellenfél, a Barcelonával is volt már jó mérkőzésünk” – nyilatkozta Kálomista.

„Nem szívesen engednénk el senkit, sok emberünket keresik más klubok, de nem kívánkoznak elmenni. Ezen a jó BL-szereplés sem változtatna, hosszú távú terveink vannak. Szerencsére egyre több játékos jelzi, hogy szívesen szerződne hozzánk. Ilyenkor Ortegával egyeztetünk és igyekszünk szerződtetni a jelölteket.”

„Próbálunk új szponzorokat bevonni, de jelentős bevételünk van a jegy- és bérleteladásokból, illetve erős a támogatói hátterünk. Sorozatban másodszor jutottunk el a BL legjobb négy csapata közé, magabiztosan nyertünk a SEHA-ligát, a hazai bajnokságot és a Magyar Kupát.”

„Nagyon szeretnénk újra erős magyar bajnokságban játszani, de jelenleg a SEHA-liga jobban szolgálja a fejlődésünket. Pedig ez a sorozat nem szerencsés többek között a rengeteg buszos utazás miatt, de jól mutatja a bajnokság erejét, hogy a BL legjobb nyolc együttese között három a SEHA-ligából jött” – folytatta a társelnök, aki a klub jövőjére is rátért.

„Mikler Roli, Lékai Máté, Andeas Nilsson és az érkező Aron Pálmarsson személyében a jövő is szépnek ígérkezik. Ugyanakkor a veszprémi utánpótlásban is számos tehetség van. Az ifjúsági csapatunk nemrég 41–21-re nyert a PSG ellen egy rangos nemzetközi torna döntőjében. A Nemzeti Kézilabda-akadémián, Veszprémben és néhány helyen országszerte kiváló képzés zajlik, így néhány éven belül kifejezetten erős lehet a magyar játékosállomány” – fejezte be Kálomista Gábor, aki hozzátette, hogy a klub szeretné, ha Nagy László játékos-pályafutása után Veszprémben vállalna szerepet, akár edzőként.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR
DÖNTŐ (Köln, május 31.)
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: Din, Dinu (románok)
A 3. HELYÉRT
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: M. Johansson, Kliko (svédek)
ELŐDÖNTŐ (Köln, május 30.)
Barcelona (spanyol)–Vive Tauron Kielce (lengyel)
15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: Licis, Stolarovs (lettek)
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: G. Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
A legfrissebb híreket itt találja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájáról!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik