Férfi kézi: a Veszprém szerződést bontott Ortegával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 11:11
null
Váratlanul távozik Ortega Veszprémből (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Veszprém férfi kézilabdacsapata szerződést bontott Antonio Carlos Ortega vezetőedzővel, az irányítást átmenetileg Javier Sabaté másodedző veszi át.

 

Ortega 2012-ben érkezett Veszprémbe, és az azóta eltelt időszakban a klub történetének egyik legsikeresebb edzőjévé vált. Irányításával a Veszprém megnyerte az összes hazai trófeát (három magyar bajnoki cím és Magyar Kupa, valamint két Szuperkupa), míg a Bajnokok Ligájában előbb 2014-ben a negyedik, majd idén a második helyen végzett. A 2014–2015-ös szezonban első alkalommal vett részt a SEHA-ligában, amelyben rögtön az első helyen végzett.

Az új szezont a Szuperkupa megnyerésével, valamint a klub-vb második helyével kezdte a Veszprém, amely a hétvégén csak döntetlenre végzett Plockban a Bajnokok Ligája nyitó fordulójában.

A klub részleteket nem árult el a távozásról, de a VS.hu úgy tudja, az eset hátterében alapvetően az edző és egy játékos megromlott viszonya állhat. A klub állítólag a játékos mellett foglalt állást, Ortegának pedig mennie kellett. A Nemzeti Sport Online információi szerint ez a kézilabdázó a horvát beálló, Renato Sulic lehetett, akivel a spanyol edzőnek a kezdetektől fogva nem volt felhőtlen a kapcsolata.

Ortegát szerződése 2017-ig kötötte volna a bakonyi klubhoz. A vezetőedzői pozíciót átmenetileg a korábbi másodedző, Javier Sabaté tölti be.

A Handball Montenegro szerint Ortega vasárnap közölte a játékosokkal, majd a vezetőkkel, hogy távozik. A portál úgy tudja, három napon belül meglehet az új edző, két tapasztalt jelölttel is tárgyalásban áll a klub. A dpa német hírügynökség szerint két korábbi horvát szövetségi kapitány, Lino Cervar és Slavko Goluza – aki játékosként már szerepelt Veszprémben – lehet esélyes a posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik