Férfi kézi: a Veszprém kinézte magának a korábbi szegedit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 18:30
null
Petar Nenadicsot (balra) nem engedte Veszprémbe a Füchse Berlin (Fotó: AFP)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a mostani idény rajtja előtt szerette volna megszerezni a Füchse Berlintől Petar Nenadicsot, ám a szerb irányítót nem engedte el a klubja – árulta el a Füchse menedzsere a Berliner Zeitungnak.

 

„Igen, igaz a hír – nyilatkozta Bob Hanning, a Füchse menedzsere a Berliner Zeitungnak. – A szezon előtt megkerestek minket, de nemet mondtunk. Ha valakinek élő szerződése van, akkor az illető nem eladó. Nem akartam, hogy mások problémája a miénk is legyen. A magyaroknak azonnal bevethető irányítóra volt szükségük, mert Aron Pálmarssonnal nem tudtak dűlőre jutni.”

A 31 éves szerb irányítónak a mostani idény végéig szól a szerződése, kérdés, hogy utána marad-e Berlinben.

„Novemberben ülünk le az edzői stábbal megbeszélni, hogy továbbra is Nenadiccsal képzeljük-e el a jövőt – folytatta Hanning. – December előtt nem döntünk erről. Sajnálatos lenne, ha távozna, azonban ha Petar menni akar, akkor menni fog. Így megy ez évek óta. Steffen Fäth sajnos korán úgy döntött, hogy elhagy minket a Rhein-Neckar Löwen kedvéért, de nem vagyok biztos benne, hogy most is így tenne. Mindenesetre nyugodt vagyok, nem most kell határoznunk.”

Akárhogy is dönt Nenadics, magasabb fizetést nem kap Berlinben.

„Nem hiszem, hogy ez a pénzről szólna, ám ezen a téren nem változtatunk. A klub fontosabb, mint egy játékos” – mondta erről Hanning.

Petar Nenadics 2014-ben a lengyel Wisla Plocktól igazolt a Füchséhez, előtte volt a szerb Crvena zvezda, a spanyol Algeciras és Barcelona, a Pick Szeged és a dán Holstebro játékosa is.

Nemcsak klubcsapataiban számít vezérnek, évek óta kulcsember a szerb válogatottban is, amellyel 2012-ben hazai pályán Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

A Veszprémnek Aron Pálmarsson szerződésszegése után Lékai Máté személyében csak egy rutinos irányítója maradt – a Balatonfüredtől igazolt Győri Mátyás még nem játszott a BL-ben –, míg a francia válogatott Kentin Mahé (Flensburg) csak jövő nyáron csatlakozik a bakonyiakhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik