Férfi kézi: a Szeged edzője szabálymódosítást javasol

Vágólapra másolva!
2019.08.14. 18:19
null
Juan Carlos Pastor szabálymódosítást javasol (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)
A játék fejlődése érdekében megváltoztatna pár szabályt a kézilabdában Juan Carlos Pastor. A MoL-Pick Szeged vezetőedzője már nagyon várja a csapat új csarnokát, amelyre szerinte a városnak is óriási szüksége van – minderről a szegedma.hu-nak beszélt.

 

Most nagyon nehéz a felkészülést végezni, borzasztóan meleg van a csarnokban, és ez bizony a koncentráció is kihatással van. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az új létesítményben több szurkoló tudja majd buzdítani a csapatot” – nyilatkozta a szegedma.hu-nak Juan Carlos Pastor, aki edzői pályafutása 25. idényére készül.

Az új létesítmény, amelyet 2021 szeptemberére ígérnek a Felső-Tisza-parti Stadion helyére, 8000 férőhelyes lesz, és a 2022-es magyarországi Európa-bajnokság egyik helyszíneként szolgál majd. Pastor szerint nemcsak a csapatnak, hanem a városnak is nagy szüksége van rá, mert ott sokkal jobban lesznek a feltételek.

A csapat játékospolitikájával kapcsolatban kifejtette, az a legjobb kézilabdázó, akit támadásban és védekezésben is tud használni, ez segíti a szakmai stáb munkáját, és fokozza a játék dinamikáját, mert kevesebbet kell cserélni.

„Nagyon fontos, hogy azonkívül, hogy jó csapatjátékos, jó ember is legyen. Fontos, hogy az öltözőben megfelelő legyen a hangulat, mert akkor a munka is sokkal gördülékenyebben halad.”

Pastor szerint meg kellene a változtatni a kézilabda szabályait, és a lehetőséget kellene adni edzőknek még több időkérésre, illetve a passzív játék jelzését követően – meglátása szerint – a hat passz helyett bőven elég lenne a négy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik