Férfi kézi: a PSG-t legyőzve védte meg címét a Füchse Berlin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.08. 20:52
null
Megvédte címét a Füchse Berlin (Fotó: IHF)
A német Füchse Berlin nyerte meg a férfi kézilabda Super Globe-ot, a nem hivatalos klubvilágbajnokságot, miután a döntőben hétgólos hátrányból felállva 29–28-ra legyőzte a francia PSG-t.

Az 1997-es indulás óta tizedik alkalommal rendezték meg a Super Globe-ot, 2010 óta minden évben a katari Doha ad otthont az eseménynek, amelyre hagyományosan az egyes kontinensek legjobb csapatai, a nemzetközi kupasorozatok bajnokai jutnak ki.

Tavaly kis híján magyar siker született, ugyanis Bajnokok Ligája-döntősként a Veszprém is meghívást kapott, és csak a fináléban kapott ki a német Füchse Berlintől, hosszabbítást követően 28–27-re.

Mikkel Hansen hét gólja ellenére sem tudott nyerni a PSG
Mikkel Hansen hét gólja ellenére sem tudott nyerni a PSG

A német csapat címvédőként ismét eljutott a döntőig, ahol a francia sztárcsapat, a PSG volt az ellenfele. Sokáig úgy tűnt, ezúttal nem terem babér a német együttesnek, a Mikkel Hansen és Nikola Karabatic vezette párizsiak 22–15-re is vezettek a 39. percben. A „rókák" azonban nem adták fel, és az 56. percben, 27–27-nél utolérték ellenfelüket, a hajrában kétgólos előnybe kerültek, eldöntve a kupa sorsát.

FÉRFI KÉZILABDA, IHF SUPER GLOBE, DOHA
DÖNTŐ
Füchse Berlin (német)–PSG (francia) 29–28 (12–15)
Ld:
Elisson, P. Nenadics 5-5, ill. M. Hansen 7, N. Karabatic 5
A 3. HELYÉRT
al-Szadd (katari)–Kielce (lengyel) 25–36 (12–20)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik