Férfi kézi: a macedón kapitány már csak a PSG-ért felel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.04. 18:59
null
Raúl González távozott a macedón férfi kézilabda-válogatott éléről (Fotó: AFP)
A világbajnokságon elért 15. helyezés után távozott a macedón férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Raúl González, aki ezentúl csak a PSG szakmai munkájáért lesz felelős.

 

Cindric: PSG?
A 24rakomet.mk portál információja szerint a Vardarból tavaly nyáron Kielcébe igazolt Eb-bronzérmes horvát irányító, Luka Cindric követheti egykori edzőjét, Raúl Gonzálezt, és hamarosan a PSG-be mehet. „Nem titok, hogy a PSG is érdeklődik irántam, és hogy kiváló kapcsolatom volt Raúllal. Vannak más ajánlataim is, de most csak Kielcére összpontosítok” – nyilatkozta a lapnak.

A 49 éves szakember 2014 és 2018 között a Vardar Szkopje edzője volt (csapatával 2017-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját), és két éve átvette a válogatott irányítását is Lino Cervartól.

Macedónia a vezetésével 2018-ban az Európa-bajnokság 11. helyen végzett, idén pedig nem jutott be a középdöntőbe (a csoport utolsó, továbbjutásról döntő mérkőzésén kikapott Izlandtól), és végül csak a 15. lett.

„A macedón szövetség és Raúl González útjai közös megegyezéssel elválnak” – írta közleményében a szövetség, amely hangsúlyozta, hogy a tavaly nyár óta a PSG-t irányító edző már nem tudott százszázalékosan a nemzeti csapatra koncentrálni.

Macedónia legközelebb április 10-én, Reykjavíkban, négy nappal később pedig Szkopjéban Izland ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt, azaz sokáig nem lehet húzni a kapitányválasztást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik