V. Sz. 2020.05.28 12:53 Frissítve: 2020.05.29 10:32

Férfi kézi: a Komló készen áll az NB I-re, Katzirz Dávid visszavonul

Bejelentette visszavonulását a magyar válogatott kézilabdázó, Katzirz Dávid, csapata, az elmúlt hónapok nehézségeit megoldó Komló pedig kihirdette, milyen kerettel vág neki a következő NB I-es szezonnak.

 

Katzirz Dávid (jobbra) fog kezet korábbi csapata, a Szeged másodedzőjével, Marko Krivokapiccsal (Fotó: Péter Szabó Zoltán/Sport36-Komló)

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Sport36-Komló magyar élvonalbeli férfi kézilabdacsapata, amelyen Sziget Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az elmúlt hetven napban sikerült életben tartani a klubot, és az önkormányzat mellett helyi vállalkozások is a csapat mellé álltak, így a június 2-i határidőig nevezni fognak az NB I-be. Ehhez azonban a költségvetést csökkenteniük kellett, a játékosokkal húsz százalékos bércsökkentésben állapodtak meg a következő szezonra, amit elfogadtak, a keretet sikerült egyben tartani.

Két fiatal, az irányító Manojlovics Sztefán és a beálló Gajdos Dániel távozik, a klub célja, hogy olyan csapathoz kerüljenek, ahol folyamatos játéklehetőséget kapnak. Az utánpótlásból három fiatal játékos, Kovácsevics István, Illés Levente és Szilágyi Benjámin csatlakozik a felnőttekhez, egyedül a balszélen van még kérdés, de Szigeti reményei szerint arra is napokon belül választ találnak.

A sajtótájékoztatón a 95-szörös válogatott csapatkapitány, a júniusban 40 éves balátlövő, Katzirz Dávid 28 év kézilabda után bejelentette a visszavonulását, de a jövőben sem szakad el a klubtól, klubigazgatóként és klubmenedzserként az edző, Kilvinger Bálint mellett dolgozik tovább.

A játékossal készített interjúnkat ide kattintva olvashatják!

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.06.20 11:55:50

Kézilabda PIRCS ANIKÓ

Magánóvodája még nincs, de a tervei többségét véghez vitte a korábbi világklasszis kapus.