Férfi kézi: a házigazda két meghatározó játékosa is kihagyja az Eb-t

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 12:15
null
Néhány nappal a hazai Európa-bajnokság előtt dőlt ki Patrick Groetzki a német csapatból (Fotó: AFP)
Két meghatározó játékosa nélkül szerepel a jövő héten kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságon a házigazda német válogatott, miután a Portugália elleni szombati felkészülési mérkőzésen megsérült a Rhein-Neckar Löwen jobbszélsője, Patrick Groetzki, a kieli Hendrik Pekeler pedig lemondta a válogatottságot.

 

A német férfi kézilabda-válogatott a január 10-én kezdődő Európa-bajnokságra két Portugália elleni felkészülési mérkőzéssel hangolt.

Az A-csoportban Franciaországgal, Észak-Macedóniával és Svájccal megvívó házigazda kapitánya, Alfred Gíslason azonban a válogatottságot korábban lemondó, a világ legjobbjai között számon tartott Uwe Gensheimer mellett két meghatározó játékosára sem számíthat.

A sport1.de beszámolója szerint ugyanis a német csapat a Portugália elleni második mérkőzésen búcsúztatta el a válogatottságról lemondó THW Kiel-játékost, az Európa-bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros német bajnok beállót, Hendrik Pekelert.

A 2020-ban az év német kézilabdázójának megválasztott 32 éves játékos még a 2021-es tokiói olimpia után kért átmeneti szünetet a nemzeti csapattól, melyhez végül vissza sem tért, ugyanis a hazai Eb előtt úgy döntött, nem játszik többet a német válogatottban, így a 2021-es Egyiptom elleni olimpiai negyeddöntőn játszott utoljára a csapatban.

Alfred Gíslason minden bizonnyal nagyobb szerepet szánt volna a Rhein-Neckar Löwen jobbszélsőjének, Patrick Groetzkinek, de a 34 éves olimpiai bronzérmes a portugálok elleni felkészülési mérkőzésen egy vétlen helyzetben súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett.

A Német Kézilabda-szövetség (DHB) honlapján számolt be róla, hogy az első vizsgálat kimutatta, Groetzkinek kiújult az a sérülése, amely miatt csak decemberben térhetett vissza a pályára, ezért lemarad a kontinenstornáról.

A szélső kiesésével a német válogatott kerete jelenleg 17 játékosból áll, a végleges névsorokat viszont január 9-ig kell leadni, így Gíslason addig a korábban leadott bő keretből találhat pótlást.

A szervezők terve szerint sportági világcsúcsot jelentő néző lehet az Európa-bajnokság nyitó mérkőzésén a düsseldorfi labdarúgó-stadionban, a Németország–Svájc találkozón ugyanis 50 ezren lehetnek, 17 ezer jegy pedig már tavaly januárban gazdára talált.

 


 

A magyar válogatott azonos ágon szerepel a házigazdákkal, s ha a mieink Izland, Montenegró és Szerbia közül kettőt megelőznek, a középdöntőben csaphatnak össze a németekkel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik