Fárasztó szabadnap után frissen a lengyelek ellen

BEDE ZSOMBOR HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁSABEDE ZSOMBOR HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁSA
Vágólapra másolva!
2013.01.20. 23:24
null
A magyarok vasárnap csak a bemelegítőteremben tudtak edzeni (Fotók: a szerző felvételei)
Meccs után rövid alvás, majd irány vonattal Barcelona, ebéd, csendes pihenő és egy átmozgató edzés. Nem egy klasszikus szabadnap gyors összefoglalója ez, márpedig a magyar férfi kézilabda-válogatott így töltötte a lengyelek elleni vb-nyolcaddöntős mérkőzés előtti utolsó napot.

A csapat reggel fél kilenckor a szállodában gyülekezett, majd elindult a madridi vasútállomásra. Nagy csomagot nem vittek magukkal, azokat a szervezők kamionnal szállították át az új helyszínre. A madridi Atocha pályaudvarról induló szupergyors AVE-járat a 630 km-es utat mindössze három óra tíz perc alatt tette meg a csapattal Barcelonába, köszönhetően közel 300 km/h-s végsebességének.

A játékosokon a rövidre sikerült éjszakai pihenő után, még érződtek az Algéria elleni találkozó fáradalmai, többen végigaludták a „vasúti” száguldást. Katalóniába érkezve busz várta a mieinket a Sants pályaudvaron, ahonnan egyenesen a szállodába vitték őket, ugyanoda, ahova néhány órával később a következő rivális lengyel válogatottat, amely Zaragozából érkezett. A lengyelek a szállodába érkezve cseppet sem friss és fitt csapat benyomását keltették.

A magyarok este fél 7-kor érkeztek edzeni. Nem tudták a nagy csarnokot használni, mivel ott éppen a nyolcaddöntő hétfői meccseit rendezték, így maradt a kisebb, bemelegítőterem. Egy átmozgató edzést vezényelt a kapitány, a főszerep a nyújtásé és lazításé volt – ahogy egy ilyen éjszaka és egy ilyen nap után kell. Az Algéria ellen betegség miatt hiányzó Császár Gábor Liszkai Szilveszterrel külön, az egyik kapunál labdázott. Az edzés után az irányító elmondta, azt próbálgatja, hogy a mozgásra hogyan reagál a szervezte, mivel legutóbb, szombat reggel is úgy tűnt, minden rendben, ezért mozgott egy keveset az edzésen, de este a meccs előtt az ágyból sem tudott felkelni – nem is ment el a csarnokba. „Talán egy kicsit jobban vagyok, jót tett a pihenés. Igyekszem rendben lenni, fontos meccsünk lesz, utána már nem nagyon lehet mérlegelni, de majd meglátjuk holnap” – mondta Csaszi.

Császár Gábor jobban van, de még a gyógyulás útján

A lengyelek külön készültek Nagy Lászlóra
A lengyelek külön készültek Nagy Lászlóra

A magyar válogatott edzése után a lengyelek is kipróbálhatták magukat a hétfői találkozó helyszínén. Holnapi ellenfelünk szemmel láthatóan készült Nagy László kikapcsolására, ugyanis egy ember mindig szorosan fogta a jobbátlövőben játszó társát. Mindemellett Michael Bigler szövetségi kapitány felhívta játékosai figyelmét a gyors labda- és posztváltásokra, amivel szerinte eredményes lehet csapata ellenünk.

A holnapi mérkőzést kifejezetten bizakodva várták a játékosok, a két együttes 15 napja a csehországi Újévi Kupán 27–27-es döntetlent játszott egymással, így friss tapasztalatokból építkezhetnek a legjobbjaink.

Hétfőn jöhet egy újabb száguldás, a vasút helyett azonban most a pályán, a lengyelek ellen.

Sok múlik rajtuk – Mikler és Tatai a lengyelek elleni nyolcaddöntő előtt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik