HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.21 23:20 Frissítve: 2018.09.21 23:22

Európai jogorvoslatot keres az Érd menesztett kézilabdázója

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Munkatársunk Kolozsváron találkozott a CFR futballcsapatának légiósával, Lang Ádámmal. A magyar válogatott hátvéd nem sokkal az interjú egyeztetését követően balszerencsés meccset zárt a nagy rivális FCSB ellen: a bukarestiek az ő hibájából szereztek gólt rangadón. A 25 éves labdarúgó nem próbálta mentegetni a bakiját, s elmondta, muszáj volt már a meccs közben is továbblépnie, különben még nagyobb bajba sodorhatta volna társait. A 22-szeres válogatott mesélt arról is, zavarják-e a lelátókon olykor tapasztalható magyarellenes megnyilvánulások, és beszélt a válogatott előző és új korszakáról is.

Gyászol a sportvilág, ahogy arról már beszámoltunk, elhunyt a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Kulcsár Győző. A versenyzőként és edzőként is maradandót alkotó sportember néhány tanítványa egyelőre nem képes megszólalni, ám egykori csapattársa, Schmitt Pál, ha nehéz szívvel is, de vállalta, hogy lapunknak felidézzen néhány közös emléket. Rengeteg időt töltöttek együtt, sőt a tatai edzőtáborban Fenyvesi Csabával, Nemere Zoltánnal együtt ők négyen állandó szobatársak voltak. Kulcsár Győző mindig vidám volt, ám egyvalamiben, a munkában nem ismert tréfát.

Négy évet játszott az Érd női kézilabdacsapatában Mariama Signate, most azonban távoznia kell. A kétszeres vb-ezüstérmes átlövőt megrázták a történtek, ennek ellenére vállalkozott arra, hogy a Nemzeti Sportnak felidézze a történteket. Nyilatkozatából kiderül, hogy a térdében kialakult porckopás miatt a nyáron csak később tudott bekapcsolódni a felkészülésbe, s a futóedzéseket is kénytelen volt kihagyni. Hogy mindez miként vezetett végül a szakítás, arról is kifejtette álláspontját a játékos, aki nem hagyja annyiban a menesztését, és az európai szövetségnél keresi jogorvoslatot. Reagált a klub is.

Szombaton búcsúztatják a Budapest Honvéd futballistái és szurkolói a kispesti Bozsik-stadiont. Kora délutántól estig zajlanak a programok a létesítményben, amely számos nagy csata színhelye volt az évtizedek során. A piros-fekete színek iránt csöppet sem közömbös munkatársunk egy képzeletbeli interjút készített a stadionnal. A létesítmény „mesélt” a hajdani viharról, amely megtépázta és a tűzvészről, amely szinte elpusztította a XIX. kerületi létesítményt, ám az újra és újra képes volt feltámadni, akár a poraiból is. Hogy melyek a legszebb emlékek, s mi az, amit szívesen „elfelejtene” a legendás pálya, az is kiderül cikkünkből.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.14 08:41:10

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédőnek jó és rossz periódusai is voltak a meccsen, de az utolsó negyedóra egyértelmű volt.

2018.10.14 16:12:23

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar bajnok hat góllal is vezetett, végül kettővel győzött a német sztárcsapat ellen.

2018.10.14 14:11:04

Kézilabda nemzetisport.hu

Másodpercekkel a vége előtt a győzelemért támadott a Kristiansand, de Kovacsics labdát lopott...

2018.10.13 16:29:28

Kézilabda nemzetisport.hu

Óriásit küzdött a BL-címvédő ellen Montpellier-ben a Veszprém, és egy góllal győzött.

2018.10.09 23:11:42

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetők előtt két út állt...

HIRDETÉS
HIRDETÉS