nemzetisport.hu 2018.09.21 23:20 Frissítve: 2018.09.21 23:22

Európai jogorvoslatot keres az Érd menesztett kézilabdázója

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Munkatársunk Kolozsváron találkozott a CFR futballcsapatának légiósával, Lang Ádámmal. A magyar válogatott hátvéd nem sokkal az interjú egyeztetését követően balszerencsés meccset zárt a nagy rivális FCSB ellen: a bukarestiek az ő hibájából szereztek gólt rangadón. A 25 éves labdarúgó nem próbálta mentegetni a bakiját, s elmondta, muszáj volt már a meccs közben is továbblépnie, különben még nagyobb bajba sodorhatta volna társait. A 22-szeres válogatott mesélt arról is, zavarják-e a lelátókon olykor tapasztalható magyarellenes megnyilvánulások, és beszélt a válogatott előző és új korszakáról is.

Gyászol a sportvilág, ahogy arról már beszámoltunk, elhunyt a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Kulcsár Győző. A versenyzőként és edzőként is maradandót alkotó sportember néhány tanítványa egyelőre nem képes megszólalni, ám egykori csapattársa, Schmitt Pál, ha nehéz szívvel is, de vállalta, hogy lapunknak felidézzen néhány közös emléket. Rengeteg időt töltöttek együtt, sőt a tatai edzőtáborban Fenyvesi Csabával, Nemere Zoltánnal együtt ők négyen állandó szobatársak voltak. Kulcsár Győző mindig vidám volt, ám egyvalamiben, a munkában nem ismert tréfát.

Négy évet játszott az Érd női kézilabdacsapatában Mariama Signate, most azonban távoznia kell. A kétszeres vb-ezüstérmes átlövőt megrázták a történtek, ennek ellenére vállalkozott arra, hogy a Nemzeti Sportnak felidézze a történteket. Nyilatkozatából kiderül, hogy a térdében kialakult porckopás miatt a nyáron csak később tudott bekapcsolódni a felkészülésbe, s a futóedzéseket is kénytelen volt kihagyni. Hogy mindez miként vezetett végül a szakítás, arról is kifejtette álláspontját a játékos, aki nem hagyja annyiban a menesztését, és az európai szövetségnél keresi jogorvoslatot. Reagált a klub is.

Szombaton búcsúztatják a Budapest Honvéd futballistái és szurkolói a kispesti Bozsik-stadiont. Kora délutántól estig zajlanak a programok a létesítményben, amely számos nagy csata színhelye volt az évtizedek során. A piros-fekete színek iránt csöppet sem közömbös munkatársunk egy képzeletbeli interjút készített a stadionnal. A létesítmény „mesélt” a hajdani viharról, amely megtépázta és a tűzvészről, amely szinte elpusztította a XIX. kerületi létesítményt, ám az újra és újra képes volt feltámadni, akár a poraiból is. Hogy melyek a legszebb emlékek, s mi az, amit szívesen „elfelejtene” a legendás pálya, az is kiderül cikkünkből.

2019.07.21 16:54:04

Kézilabda HATÁR DÁVID

A hazai rendezésű kontinensviadalt hibátlan mérleggel nyerte meg Golovin Vlagyimir csapata.

2019.07.19 17:32:31

Kézilabda M. Á.

Junior női kézilabdázóink fordulatos mérkőzésen harcolták ki a fináléba jutást Győrben.

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.