Egy vb-csoportban a Mocsai-csapat a spanyolokkal és a horvátokkal

Vágólapra másolva!
2012.07.19. 12:26
null
Nagy Lászlóék a spanyolokkal és a horvátokkal is egy csoportba kerültek a vb-n (Fotó: Fuszek Gábor)
Címkék
A madridi Retiro-parkban, a Spanyol Kézilabda-szövetség helyszínén elkészítették a 2013-as férfi világbajnokság csoportbeosztását. A Mocsai Lajos irányította magyar válogatott a házigazda Spanyolországgal valamint Horvátországgal, Algériával, Egyiptommal és Ausztráliával együtt a D jelű hatosba kapott besorolást.

A vb-re kijutott válogatottakat előzetesen hat kalapba sorolták, ahol a kvalifikáció során és a 2011-es világbajnokságon nyújtott teljesítményt vették figyelembe. Ez alapján a magyarok a 3. kalapból várhatták a sorsolást, így biztosan nem kerülhettünk azonos csoportba a lengyel, az izlandi és az argentin csapattal.

A résztvevőket négy, egyenként hatos csoportba sorsolták, a csoportok első négy-négy helyezettje jut a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőbe. Először a hatodiktól a másodikig osztották be a válogatottakat, majd a házigazda spanyolok eldönthették, melyikben szeretnének szerepelni.

A mieink a D jelű csoportba kaptak besorolást, ahova előttünk Algériát, Egyiptomot és Ausztráliát húzták ki, ami kedvezőnek volt mondható. A 2. kalapból megkaptuk azonban Horvátországot, míg ezután a házigazda spanyolok is a mieink csoportját választották. A csoportok sorsolása után az is kiderült, hogy a meccseinket Madridban rendezik.

Utólag elmondható, hogy a csoportban a továbbjutást jelentő első négy hely megszerzésével nem lehet gond, míg elnézve a C-csoport együtteseit, a keresztbe játszásnál is nagy esélyünk lehet a nyolcba kerülésre, mivel például a franciák és a dánok is a másik ágra kerültek.

„Összességében elfogadható számunkra a sorsolás, az egyenes kieséses szakaszban azonban jöhet még erős ellenfél – vágott bele Mocsai Lajos a Sport Televíziónak nyilatkozva. – Az első négy csapat megy tovább, a mi célunk is természetesen a továbbjutás. Ma este játszunk az Afrika-bajnokkal, ahol több kérdésre is választ kaphatok. Nagy a feszültség természetesen a csapaton belül, a mai meccs után eldől, kik utaznak az olimpiára. A lehető legerősebb együttest szeretném küldeni a játékokra."

A többi meccsnek Barcelona/Granollers, Zaragoza, Sevilla és Guadalajara ad otthont, míg az utolsó hétvége találkozóit Barcelonában rendezik.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
(2013. JANUÁR 11–27.), SPANYOLORSZÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Barcelona/Granollers): Franciaország, Németország, Argentína, Tunézia, Montenegró, Brazília
B-csoport (Sevilla): Dánia, Macedónia, Izland, Katar, Oroszország, Chile
C-csoport (Zaragoza): Szerbia, Szlovénia, Lengyelország, Dél-Korea, Fehéroroszország, Szaúd-Arábia
D-csoport (Madrid): Spanyolország, Horvátország, MAGYARORSZÁG, Algéria, Egyiptom, Ausztrália
A PROGRAM
Csoportmérkőzések:
A- és B-csoport: január 12., 13., 15., 16., 18.
C- és D-csoport: január 12., 14., 15., 17., 19.
Nyolcaddöntők: január 20., 21.
Negyeddöntők: január 23.
Elődöntők: január 25.
A 3. helyért: január 26.
Döntő: január 27.
A SORSOLÁS ELŐTTI KIEMELÉS
1. kalap: Franciaország (címvédő), Dánia (Eb-1.), Spanyolország (rendező), Szerbia (Eb-2.)
2. kalap: Horvátország (Eb-3.), Macedónia, Eb-5.), Szlovénia (Eb-6.), Németország (Eb-7.)
3. kalap: Magyarország (Eb-8.), Lengyelország (Eb-9.), Izland (Eb-10.), Argentína (Amerika-1.)
4. kalap: Dél-Korea (Ázsia-1.), Tunézia (Afrika-1.), Algéria (Afrika-2.), Katar (Ázsia-2.)
5. kalap: Montenegró (az Eb-12. Svédország ellen jutott ki a világbajnokságra), Oroszország (Eb-15.), Fehéroroszország (az Eb-16. Szlovákia ellen jutott ki a világbajnokságra), Egyiptom (Afrika-3.)
6. kalap: Brazília (Amerika-2.), Chile (Amerika-3.), Szaúd-Arábia (Ázsia-3.), Ausztrália (Ausztrália-1.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik