Császár Gábor: Ideális első meccset játszottunk

Vágólapra másolva!
2012.01.17. 09:58
null
Császár Gábor szerint jól kezdték a tornát (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31–31-es döntetlent játszott Oroszországgal a Szerbiában zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Szövetségi kapitányunk, Mocsai Lajos szerint csapatunknak három holtpontról is sikerült felállnia.
AZ OROSZOK A ROSSZ KEZDÉST ÉS A HIBÁIKAT EMLEGETTÉK
„Rossz felfogásban és sok hibával indítottunk. Később fel tudtunk gyorsulni, de a folytatásban lényegesen kevesebb hibát követhetünk el” – mondta Vlagyimir Makszimov, az oroszok szövetségi kapitánya.
„A kezdés után még a második félidő egyes szakaszaiban is sokat hibáztunk, pedig akkor már volt esélyünk akár a győzelemre is. Komoly meccsek, nagyszerű ellenfelek várnak ránk a folytatásban, ennél jobb formát kell mutatnunk” – nyilatkozta a szbornaja tagjaként ellenünk két gólt szerző Pavel Atman.

„Mindenekelőtt gratulálok a két csapatnak, hiszen magas szintű és kiváló iramú találkozót játszottak. Mi jó tempóban kezdtünk, sikerült előnyhöz jutnunk, de az oroszok utolértek minket – mondta Mocsai Lajos a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Egészen más stílust képviselő együttesek csaptak össze. Az oroszok egyre jobbak, erősebbek, olyan stílust képviselnek, amely ellen nehéz játszani, eredményt elérni. A meccs folyamán elfogytunk, hét-nyolc egészséges emberünk maradt. Három holtpontunk volt, de felálltunk belőlük, majd a végjátékban ismét előnyt szereztünk, és esélyünk volt a győzelemre is, hiszen az utolsó támadást mi vezethettük. Bízom abban, hogy ez az értékes döntetlen erőt ad a további feladatokhoz."

„Fantasztikus mérkőzést játszottunk, egy pontot veszítettünk, de nyertünk is. Nincs okunk szomorkodni, legfeljebb a sérültjeink miatt – mondta Ilyés Ferenc, együttesünk csapatkapitánya. – Amiről az Eb előtt beszéltem, azt a pályán be is bizonyítottuk, ez a csapat nagyon tud küzdeni. Többször kellett utolérnünk a gólokkal elhúzó ellenfelet, és a végére még így is előnyhöz sikerült jutnunk. Sajnálom, hogy pont én nem tudtam gólra váltani az utolsó akciónkat. Megyünk tovább, még két meccs vár ránk a csoportban."

„Erős, motivált ellenféllel szemben ideális első találkozót vívtunk egy világeseményen, emelt fővel jöhettünk le a pályáról – mondta a magyar válogatott legjobbjának megválasztott Császár Gábor. – Szerintem nyertünk egy pontot, hiszen a bemutatkozás soha nem egyszerű, és változatlanul megvan az esélyünk a továbbjutásra. Igyekszünk továbbra is hasonlóan pozitív felfogásban belemenni a mérkőzésekbe. Az elején megvalósítottuk az elképzeléseinket, de tizenöt-húsz percnyi játékot követően picit elfáradtunk. Ebből a kelleténél nehezebben jöttünk ki, nehézkesen mozogtak akkor a lábak. Az első félidőben szerzett tizenkilenc góllal azonban így is elégedettek lehetünk. Relatív dolog, hogy engem választottak meg csapatunk legjobbjának, szerintem ugyanis nem én voltam a legjobb, de ez a dolog különben sem rólam, vagy másról kell, hogy szóljon, hanem a csapat egészéről."

„Olyan tempóban kezdtünk, amelyet nem lehetett erővel végig bírni. Az oroszok viszont nagyon rosszul indítottak, és igazából ők jöttek fel, miközben mi tartottuk a szintet. Nem zavart a lelátói ellendrukkolás, nem is figyeltem, miket kiabáltak nekem. Én különben is csak azok véleményére adok, akik pontosan tudják, mi áll a háttérben – utalt a mérkőzésen túl a honosítására is Krivokapics Milorad. – Taktikai okokból a második félidőben kaptam lehetőséget, hiszen jobbátlövőként ekkor voltam közelebb a kispadhoz a csere miatt. Jó hőfokú meccsbe tudtam beszállni, amelyhez mindenkinek hozzá kellett tennie a magáét."

KRASZ EMIL (Újvidék)
MOCSAI: KOMOLY EREDMÉNY AZ EGY PONT

EMLÉKEZTETŐ
FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 31–31 (19–19)
Újvidék, 6500 néző. V: Nikolics, Sztojkovics (szerbek)
MAGYARORSZÁG: Fazekas – Iváncsik T., MOCSAI 5 (1), CSÁSZÁR 8 (2), ZUBAI SZ. 4, Ilyés 3, IVÁNCSIK G. 6. Csere: Mikler (kapus), Laluska, Nagy K., Schuch 1, Krivokapics 2, Putics 1, Harsányi 1
OROSZORSZÁG: Gramsz – Kovaljov 4, Igropulo 2 (1), Ivanov 3, Csernoivanov 1, RASZTVORCEV 4, Koksarov 1. Csere: BOGDANOV (kapus), CSIPURIN 5, Gyibirov 4, SELMENKO 4, Atman 2, Sztarih 1
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–0. 7. p.: 5–1. 13. p.: 9–5. 18. p.: 13–8. 23. p.: 16–12. 29. p.: 19–17. 33. p.: 19–22. 37. p.: 22–22. 41. p.: 22–25. 48. p.: 27–26. 53. p.: 30–27. 59. p.: 30–31
Kiállítások: 12, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1
KORÁBBAN
Franciaország–Spanyolország 26–29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik