Császár: A csapat eredményesebb szezont remélt, és én is

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 10:45
null
Császár Gábor és a PSG gőzerővel készül a szezonra (Fotó: AFP)
A világ talán legerősebb keretű férfiklubjában, a Paris Saint-Germain Handballban kézilabdázik Császár Gábor, aki a második idényét kezdi a szakemberek szerint továbbra is óriási sikerekre predesztinált párizsi együttesben. A válogatott irányító az előző szezonban is tisztességesen, szorgalmasan teljesítette a rábízott, aránylag kevés feladatot, pedig – ezt ő is többször elmondta – nagyon szeretett volna többet szerepelni a világválogatottal felérő, plafon nélküli költségvetésű gárdában.



„A csapat is eredményesebb szezont remélt, és nem titok, én is, de ez már a múlt – mondta Császár Gábor. – Most megint óvatosan kell fogalmaznom, amikor a célokról és a tervekről beszélek, mert a sportági környezetünk jelentősen megváltozott. Arra gondolok, hogy valóban sok remek játékosból áll a PSG, amelynek nem is lehet más a célja, mint a francia versenysorozatok megnyerése, valamint a Bajnokok Ligájában a négybe vagy még előrébb jutás, ám az ellenfeleink minden korábbinál erősebbek és minden korábbinál többen vannak.”

JÖTTEK MENTEK
Érkezett: Thierry Omeyer (kapus, Montpellier), William Accambray (balátlövő, Montpellier), Xavier Barachet (jobbátlövő, Saint-Raphael)
Távozott: Asgeir Hallgrímson (jobbátlövő, Nimes), José Sierra (kapus, Szeged), Antonio Garcia (balátlövő-irányító, Szeged), Ibrahim Diaw (balátlövő-védő, Dinamo Bucuresti)
Császár a legveszélyesebbek közé sorolta volt csapatát, a Veszprémet, valamint a tovább erősítő Barcelonát, Kielt, Kielcét, Vardar Szkopjét és persze a francia élgárdákat, a Nagy Kornéllal felálló Dunkerque-et és a Montpellier-t.

„Emellett pedig minden szezonban akadnak meglepetéscsapatok, amelyek ha nem is a semmiből jönnek, de kiugró eredményeikkel csodálatot váltanak ki – folytatta. – Elég, ha a Hamburg tavalyi és a Flensburg idei BL-diadalára, vagy a Dunkerque bajnoki aranyérmére utalok. A szerencse, a versenyek sorsolása szintén befolyásolhatja a legjobbak küzdelmét, amelyre persze mindenki teljes erőbedobással készül. Egymást érik augusztusban a tesztmérkőzések, a felkészülési tornák, amelyeknek a legfőbb haszna, hogy tükröt tartanak elénk, s megmutatják, hol tartunk.”

A júliusban kezdett felkészülésre Császár Gábor frissen, kipihenten, tettre készen tért vissza Párizsba, ahol csak egy-két napot töltött, mert együttesével utazott is tovább Katarba az alapozó edzőtáborozásra.

„Feleségemmel, Borikával otthon, a családtagjaink és magyar barátaink körében töltöttük a szabadság négy hetét – emlékezett. – A számomra lelkileg, érzelmileg is igen nehéz szezon után volt mit kipihennem, de elmondhatom, hogy sikerült. Frissen, fitten, sok nagyszerű élménnyel feltöltődve csatlakoztam a katari luxusedzőtáborba induló csapathoz. Fantasztikus, szavakkal nehezen leírható, fejedelmi körülmények között laktunk és gyakoroltunk. Délelőttönként erőnléti, délután taktikai edzéseket tartottunk, hazatérve pedig lejátszottuk az első, győztes felkészülési meccsünket.”

Ezt további nyolc-tíz követi Németországban és otthon, majd elrepül az együttes Tunéziába. Ott rendezi a francia szövetség a négycsapatos nemzeti Szuperkupát.

A PSG újoncairól (Thierry Omeyer, William Accambray, Xavier Barachet) azt mondta a valóban óvatosan fogalmazó Császár, hogy velük talán nem is erősebb, inkább egységesebb, összetartóbb lehet a még így is sok nemzetiségű sztárcsapat. Mi tesszük hozzá: Philippe Gardent edzőnek továbbra is az lesz a legfőbb és legnehezebb dolga, hogy a szakajtónyi prímást jól muzsikáló zenekarrá varázsolja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik