Bulatovics: Ez az utolsó lehetőségünk így együtt, hogy BL-t nyerjünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.05. 10:24
null
Katarina Bulatovics még egy utolsó nagy dobásra készül mostani csapattársaival (Fotó: EHF, Uros Hocevar)
Szombaton megismétlődik az egy évvel korábbi párosítás a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, azaz a Győri ETO a Buducsnoszt Podgoricával csap össze a döntőbe jutásért. A montenegrói csapat korábban Győrben is megforduló világklasszis jobbátlövője, Katarina Bulatovics elmondta, a jelenlegi összetételben ez az utolsó lehetőségük egy újabb BL-győzelemre, de ehhez a tavalyinál felszabadultabb játékra lesz szükségük.

Katarina Bulatovicsnak is fontos szerepe volt abban, hogy megismétlődik a korábbi párosítás, ugyanis a Buducsnoszt jobbátlövője húzta ki a Győrt ellenfélnek a final four áprilisi sorsolásán.

„Előzetesen nem volt téma közöttünk az öltözőben, hogy kit szeretnénk kapni a négyes döntőben – mondta Bulatovics a Nemzeti Sport Online-nak. – Úgy alakult, hogy ismét a Győrrel kerülünk szembe az elődöntőben, így adott volt a feladat, hogy a legjobban felkészüljünk belőlük. Szerettem Győrben játszani, így számomra már csak ezért is különleges lesz a mérkőzés, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is élvezni fogják az összecsapást."

A világklasszis jobbátlövő a 2013–2014-es szezonban szerepelt Győrben, és akkor az idény végén meg is nyerte az ETO-val a Bajnokok Ligáját. Bulatovics a hétvégén már az ötödik BL-címére hajt, amihez az is kell, hogy a Podgorica a szebbik arcát mutassa a final fourban. Merthogy a középdöntőben előfordult olyan is a montenegrói csapattal, amire korábban nemigen volt példa, egymás után kétszer is kikapott a Moracsában. Először a Vardar Szkopje, majd a Ferencváros győzte le hazai környezetben a Buducsnosztot, utóbbi vereséget követően felmerült Dragan Adzsics edző távozása is, de végül házon belül rendezték a helyzetet.

„Először magunk sem tudtuk, hogy mi lehet a probléma, mert az edzéseken semmilyen előzménye nem volt azoknak a vereségeknek. Egyszerűen nem játszottunk jól, márpedig anélkül nem lehet fontos meccset nyerni a BL-ben. De nem volt széthúzás közöttünk, hanem leültünk, és együtt átbeszéltük a történteket, majd abban maradtunk, hogy mindenkitől a tőle telhető legtöbb fog kelleni a folytatásban."

NEAGU ÉLETE FORMÁJÁBAN ÉRZI MAGÁT

Bulatovicshoz hasonlóan Cristina Neagu is mindent megtesz azért, hogy még egyszer megnyerje a BL-t a Podgoricával.

„Két évvel ezelőtt fantasztikus érzés volt ezzel a csapattal felérni a csúcsra Európában, de mind a négy Buducsnosztban töltött szezonomat élveztem. Nehéz lesz búcsút venni, de jobb érzésekkel tudnék távozni, ha ezt egy újabb BL-győzelemmel tehetném" – mondta Neagu a stregspiller.com-nak adott interjújában.

„Úgy érzem, a megfelelő pillanatban váltok, a Buducsnoszt a nyártól új csapat építésébe fog, amelyben olyan fiatal montenegrói játékosok fogják megkapni a lehetőséget, akikre a válogatottban is számítanak a tokiói olimpiára vezető úton. Pár éven belül újra top csapat lehet a Podgoricából."

Neagu még hozzátette, úgy érzi, élete formájában játszik, amiben az is közrejátszik, hogy a korábbi zaklatott évek után nincs semmilyen sérülése, és folyamatosan részt tud venni az összes edzésen.

Ennek eredménye a pályán is meglátszódott, a Vardarnak és az FTC-nek is vissza tudott vágni a Podgorica, végül mégis a két csapat mögött zárt a középdöntőben. Azonban mint kiderült, ezzel nem járt rosszabbul, ugyanis egy alaposan megtizedelődött Larvikot kapott a negyeddöntőre, amelyet kettős győzelemmel búcsúztatott.

„A Larvikkal valóban szerencsénk volt, ugyanakkor sajnáltam is őket, hogy nem tudtak teljes csapattal kiállni ellenünk. De ettől függetlenül mi igazán jól játszottunk azon a két meccsen, különösen az első, podgoricai találkozón. Ezt a formát kell mutatnunk a négyes döntőben is."

Egy évvel korábban a Győr kemény mérkőzésen, 21–20-ra győzte le a Podgoricát az elődöntőben, az a vereség fájó pont volt a montenegróiak számára, akik próbáltak tanulni a mérkőzésből.

„A tavalyi elődöntőt elidegeskedtük, most arra kell figyelnünk, hogy egyszerűen élvezzük a hétvégét, és mindenféle nyomás nélkül játszunk. Így együtt ez az utolsó esélyünk, hogy megnyerjük a BL-t, szóval mindent meg is fogunk tenni azért, hogy sikerüljön. Az elmúlt évben azért is nehéz volt a helyzetünk, mert úgy érkeztünk meg Budapestre, hogy előtte hetekig nem játszottunk komoly tétmérkőzést, ebből a szempontból nagyon hasznos volt a Regionális Liga négyes döntője, ahol a fináléban a Vardarral vívtunk egy kemény csatát."

Való igaz, már szezon közben kiderült, hogy több kulcsjátékosa is elhagyja a Buducsnosztot a nyáron (Cristina Neagu hazatér a CSM Bucuresti-be, Dragana Cvijics Szkopjébe távozik, de Kinga Achruk, Neli Irman és Biljana Novovics sem lesz már a csapat tagja), Bulatovics jövőjéről azonban eddig még nem hallottunk semmi konkrétumot. A 32 éves játékosról tartja magát a pletyka, hogy az orosz Rosztov-Donban folytathatja, de egyelőre elhárította az erre vonatkozó kérdésünket.

„Most csak erre a két meccsre koncentrálok, és nem foglalkozom a jövőmmel, majd csak a final four után. Izgatott vagyok, alig várom, hogy kezdődjön a final four, és bár már többször is magasba emelhettem a trófeát, soha nem lehet megunni azt az érzést."

FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ-SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 7.
Vezeti: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok) 17.45 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 7.
V: Ana Vranes, Marlis Wenninger (osztrákok) 15.15 (Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 6.
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (magyar)
V: Cristina Nastase, Simona Stancu (románok)
Örökmérleg (az EHF statisztikái szerint): 3–4–9 (376–408)
15.15 (Tv: Sport1)
CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)
V: Viktorija Alpaidze, Tatjana Berezkina (oroszok)
Örökmérleg (az EHF statisztikái szerint): 1–0–2 (73–73)
17.45 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik