Női kézi: Görbicz Anita a biankó csekkre is nemet mondott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.04. 11:45
null
Sohasem volt szüksége menedzserre (Fotó: AFP)
Bár Veszprémben született, Győrt tartja a szülővárosának Görbicz Anita, aki sohasem akarta elhagyni pályafutása egyetlen kézilabdaklubját, a Győri Audi ETO KC-t. Pedig Európa legnagyobb csapatai kérlelték, ő egyszer még a biankó csekk saját kezű kitöltésére is nemet mondott.

 

„Egy másik kézilabdavárosban, Veszprémben születtem, de csak rövid ideig éltünk ott. Édesapám a helyi klubban futballozott, de hamarosan visszaköltöztünk Győrbe. Nekem ez a szülővárosom, és szerencsésnek érzem magam, hogy nem kell máshová mennem kézilabdázni” – nyilatkozta Görbicz Anita, akiről az ehfcl.com írt kisebb portrét a hétvégi final four előtt.

„Sohasem éreztem szükségét annak, hogy menedzserem legyen. Volt egy barátom, aki a papírmunkát és a könyvelést intézte, de miután nem akartam távozni, nem kellett senki, aki segített volna egy új klub keresésében. Szerencsés vagyok, mert imádom a várost, és akadt egy olyan klub, amelyben mindenki szeretett volna játszani. Miért hagytam volna el?” – mondta.

Azt azonban nem tagadja, hogy a legjobb európai klubok megkeresték, de ő minden ajánlatot visszautasított. „Egyszer azt ajánlották, hogy kapok egy biankó csekket, és olyan összeget írok rá, amilyet szeretnék. De nem érdekelt.”

Tizennégy évesen csatlakozott a győri klubhoz, azóta hű is maradt hozzá. Ugyan hét európai kupadöntőt elveszített a csapatával, de a tíz bajnoki arany, a tizenegy Magyar Kupa-győzelem és a két Bajnokok Ligája-elsőség kárpótolta.

Győr kedvence megtanulta, hogyan kell kezelni a nyilvánosságot és a rajongókat. „Olyan vagyok, mint a szomszéd lány. Sétálok a városban, bevásárolok, moziba megyek. Nem bánom, ha a szurkolók autogramot vagy közös fotót kérnek. Nem mindig kellemes, hiszen akadnak olyan emberek, akiknek más a véleményük, de azt hiszem, jól kezelem ezeket a helyzeteket. Ez a munkám része” – tette hozzá.

„Nagy öröm, de egyben komoly felelősség is, hogy az emberek példaképként tekintenek rám. Tisztában vagyok vele, hogy ez mit jelent, egykoron én is olyan kislány voltam, akit megbabonáztak a pályán lévő bálványok.”

NŐI KÉZI BL FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ-SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 7.
Vezeti: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok) 17.45 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 7.
V: Ana Vranes, Marlis Wenninger (osztrákok) 15.15 (Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 6.
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC
V: Cristina Nastase, Simona Stancu (románok)
Örökmérleg (az EHF statisztikái szerint): 3–4–9 (376–408)
15.15 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)
V: Viktorija Alpaidze, Tatjana Berezkina (oroszok)
Örökmérleg (az EHF statisztikái szerint): 1–0–2 (73–73)
17.45 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik