Brazília megvert minket és megnyerte a Batta-kupát

Vágólapra másolva!
2011.04.24. 13:11
null
A mieink nem érték el a Batta-kupa első helyét (Fotó: Fuszek Gábor)
Címkék
A magyar női kézilabda-válogatott 32–25-re kikapott Brazíliától a Batta-kupa záró mérkőzésén Százhalombattán, így a tegnap Hollandiát megverő mieink a körbeverés után rosszabb gólkülönbségükkel a harmadik helyen végeztek a hazai felkészülési tornán. A győzelmet a dél-amerikaiak szerezték meg.

A hollandok elleni négygólos győzelem után a magyar válogatott Brazíliával csapott össze a Batta-kupa első helyéért. A két fél legutóbb a 2008-as pekingi olimpia csoportmeccsén találkozott, amikor 28–28-as döntetlen született.

A NÉMETEK LEGYŐZTÉK NORVÉGIÁT
A mieink vb-selejtezős ellenfele, a német női kézilabda-válogatott 27–25-re legyőzte Norvégiát a hazai rendezésű felkészülési tornán, és veretlenül fejezte be a viadalt, ennek ellenére csak második helyen végzett a franciák mögött. További részletekről itt olvashatnak.

Az ezúttal Pálinger Katalin és Szabó Valéria nélkül játszó házigazda csapat (az említettek helyett Triffa Ágnes és Kisfaludy Nóra kapott szerepet) második meccse szoros küzdelemmel kezdődött: bár a vendégek voltak lépéselőnyben, a mieink nem szakadtak le.

A győri Eduarda Amorim vezette vendégek aztán nagyobb előnyre tettek szert. Noha Tomori Zsuzsanna szép emelésével még csak minimális volt a hátrányunk (9–10), az ETO brazilja betalált, majd Szamoránsky Piroska ugyan eredményes volt a 23. percben, de ezután úgy kaptunk négy gólt, hogy közben egyet sem tudtunk szerezni (10–16).

A magyar együttes gólcsendjét – hetesből – Görbicz Anita törte meg, aki negyedórával korábban kihagyott egy büntetőt. A félidő utolsó pillanataiban Herr Orsolya nagyot védett, ám utána betaláltak a brazilok. Igaz, a dudaszó előtt Bódi Bernadett szép gólt lőtt a jobb oldalról a kapu hosszú oldalába (12–17).

A második félidőt jól kezdte Mátéfi Eszter csapata: Tomori jó átlövéssel megszerezte a harmadik gólját – elsőként a mieink közül. Sajnos azonban néhány pillanattal később válaszoltak a dél-amerikaiak.

A kiválóan játszó Amorim továbbra sem fejezte be a gólgyártást, többször is eredményes volt, de Ferling Bernadett hetese, majd a csereként beálló Triffa Ágnes védése után Vérten Orsolya is eredményes volt, és már „csupán” négy gól volt a hátrányunk (17–21).

Csakhogy a brazilok kettős emberelőnybe kerültek, és ezt ki is használták. Hornyák is betalált, de az ellenfél ezután háromszor is eredményes volt (18–24).

Ferling próbálta vezetni a magyar válogatottat, ám hiába zörgette meg a hálót, a brazilok bő tíz perccel a meccs vége előtt nyolcgólos előnyre tettek szert (19–27), így egyre távolabb kerültünk a Batta-kupa első helyétól.

A folytatásban sem sikerült csökkenteni a lemaradásunkat: Mátéfi Eszter időkérése után ugyan kisebbfajta lendületbe jött a magyar csapat, de három hazai gólt követően Amorim bedobta a brazilok harmincadik találatát (24–30).

A hajrában is maradt a differencia, sőt Brazília még egyet rátett, így végül 32–25-re megnyerte a mérkőzést, és ezzel az első helyen zárta a Batta-kupát – a hollandok és a leghátra szoruló mieink előtt.

HARMADIK HELY A BATTA-KUPÁN

 

NŐI KÉZILABDA, BATTA-KUPA
3. JÁTÉKNAP
MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 25–32 (12–17)
Százhalombatta, 1000 néző. V: Horváth P., Marton
MAGYARORSZÁG: Herr O. – Kovacsicz 1, Rédei-Soós, Görbicz 2 (1), Kisfaludy, Ferling 3 (1), Vérten 3. Cs: Triffa (kapus), Tomori 3, Hornyák Á. 3, Bódi 3, KOVACSICS 4 (1), Szamoránsky P. 1, Herr A. 1, Juhász 1. Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter
BRAZÍLIA: Arenhart – QUINTINO 5, Cavaleiro 2, Rodrigues 1, DINIZ 3, AMORIM 9, Franca Silva 4. Cs: Masson (kapus), PINHEIRO 4 (1), Piedade 2, Moraes 1, Anastacio, Rocha 1, Costa, Gris, Rodríguez. Szövetségi kapitány: Morten Soubak
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–2. 10. p.: 4–6. 14. p.: 7–7. 17. p.: 7–9. 23. p.: 9–12. 27. p: 10–16. 38. p.: 14–21. 41. p.: 17–21. 48. p.: 19–27. 56. p.: 24–29
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/5, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Mátéfi Eszter: – A brazilok gyorsabbak, frissebbek voltak nálunk, miután tegnap volt alkalmuk pihenni, míg nálunk a bemelegítésnél megsérülő Szucsánszki Zita is hiányzott, majd Kovacsicz Mónika is hamar megsérült. Ezzel együtt elégedetlen vagyok a játékkal, de sok hibánk megmutatkozott, és talán még jókor jött ez a pofon.
Morten Soubak: – Természetesen örülök a tornagyőzelemnek és a remek játéknak, ám annak még jobban, hogy miután két nappal ezelőtt Hollandia ellen elég rosszul kézilabdáztunk, gyorsan sikerült kikászálódnunk a gödörből, és elsősorban magunknak bizonyítani, hogy van bennünk tartás. Ma nagyon büszke lehettem a lányokra.

 

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Brazília 2 1 1 57–52 2
2. Hollandia 2 1 1 51–53 2
3. Magyarország 2 1 1 53–56 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik