Bravúros szegedi siker a Schaffhausen ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.25. 19:03
null
Mikler (jobbra) bravúros védéseivel a második félidőben döntő érdemeket szerzett a szegedi sikerből<br />(Fotó: Korponai Tamás)
A f&eacute;rfi k&eacute;zilabda Bajnokok Lig&aacute;ja csoportk&ouml;r&eacute;nek első fordul&oacute;j&aacute;ban a Pick&ndash;Szeged hazai p&aacute;ly&aacute;n brav&uacute;ros m&eacute;rkőz&eacute;sen h&aacute;rom g&oacute;llal győz&ouml;tt a sv&aacute;jci Schaffhausen ellen.

A találkozó elején fej fej mellett haladtak a felek, majd a Lékai Máté, Törő Szabolcs vezette szegediek elhúztak. Mindkét válogatott játékos három-három találatig jutott, a Pick pedig már hárommal vezetett (9–6) a 22. percben – jött is a svájci időkérés.

A Szeged fegyelmezett, rendezett játékot mutatott be, a nemzetközi porondon rutinos játékosok sorát felvonultató svájciak nem is találták az ellenszerét.

Elsősorban Mait Patraillal szemben voltak tehetetlenek a hazai védők, az átlövő több szép gólt lőtt. A svájciakat nem segítette az első félidő hajrájában kapott több kiállítás sem, bár akkor rutinosan, a másodpercekkel is játszva járatták a labdát, és nem mellékesen még eredményesek is tudtak lenni.

A csapatával, a kedvencek új felállásával és a nyári igazolásokkal szinte még csak barátkozó szegedi publikum lelkes támogatását bírva a Skaliczki-csapat kétgólos előnyre tett szert (12–10) a szünetre.

A második félidőben fáradni látszottak a szegediek, ami nem csoda: nagy volt a tempó, a hazaiak közül ráadásul többen is pályafutásuk első BL-meccsét játszották. A lelkesedés, a szívük, de még inkább a bizonyítási vágy továbbvitte a Szegedet, amely őrizte előnyét. A gólokat ekkor elsősorban a szerb átlövő, Dusan Beocanin szállította.

Bár a Schaffhausen többször is közel állt egyenlítéshez, nem tudta utolérni a házigazdákat. Ekkor már Mikler Roland bravúrjaira építhetett a hazai gárda, a válogatott kapus több ziccert fogott meg, miközben társai – Törő és Zubai Szabolcs – ziccereket hibáztak, így megmaradt az előny.

A hajrához érve a svájciakat szorította jobban az idő, ezért ismét náluk volt indokolt az időkérés. A végjátékban hiába kapott másfél perccel a vége előtt Herbert Gábor kétperes kiállítást, ez már nem volt hatással a végeredményre.

Jellemző volt az egyébként rutinos svájciak zavarodottságára, hogy emberelőnyben játszva még a kapusukat is lehozták, de a társak nem várták meg, amíg a váltódresszben érkező vészkapus bejön a mezőnybe, s ellőtték a labdát, amely a blokkon végezte.

A találkozó utolsó mozzanata Mikleré volt, aki ismét megfogott egy ziccert, ezzel teljesen jogosan érdemelte ki a mezőny legjobb játékosának járó elismerést.

 FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
PICK-SZEGED–KADETTEN SCHAFFHAUSEN (SVÁJCI) 29–26 (12–10)
Szeged, 2000 néző. V: Vodapivec, Krasna (szlovén)
SZEGED: MIKLER – Stranovsky 2, Baláz, ZUBAI 3, LÉKAI 5, Katzirz 2 (1), TÖRŐ 6. Cs: Herbert, Bajorhegyi, BEOCSANIN 6, Sulc 4, Butenko 1. Edző: Skaliczki László
SCHAFFHAUSEN: Gustavsson – Filip 3, Jurca 2, PATRAIL 7, Graubner 1, Kukucka 2, STARCZAN 5. Cs: Quadrelli (kapus), Vrany, Göpfert 1, Cvijetics, Gabiera, Scharer, Sztojanovics, Bucher 1, URSIC 4. Edző: Petr Hrachovec
Az eredmény alakulása: 6. p.: 4–2. 16. p.: 6–6. 24. p.: 10–6. 28. p.: 10–8. 34. p.: 15–11. 39. p.: 16–15. 42. p.: 18–15. 52. p.: 23–23. 57. p.: 28–24
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1
 
MESTERMÉRLEG
Skaliczki László: – A győzelemből építkezhetünk, ugyanakkor a hibáinkat és a hiányosságainkat is megmutatta a meccs. Itt a balátlövő posztján látott szerény teljesítményekre gondolok, s az első félidő visszafogottabb játékára. Most viszont inkább ünnepelnünk kell, mert Mikler vezérletével önbizalomnövelő sikert arattunk.
Petr Hrachovec: – Ha ennyi hibával folytatjuk, nem érdemeljük meg, hogy a BL-ben szerepeljünk. Ziccerek sokaságát hagytuk ki, ezzel a meccs hősévé tettük az amúgy is remekül védő Miklert. A szünet után többször volt esélyünk a vezetés megszerzésére, ám hibáink miatt ez nem sikerült.
 STATISZTIKA
Pick-Szeged        
      Schaffhausen
29/47 (61.7%)        Gól/lövés         26/53 (49.1%)
27/53 (50.9%)           Védés/lövés   18/47 (38.3%)
15 Technikai hiba    10
10 Kiállítás (perc)    14
1/1 (100%)   Gól/hétméteres          1/1 (100%)
29/62 (46.7%)       Gól/összes támadás     26/63 (41.2%)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik