Bravúros Fradi-siker Metzben - exkluzív videó

NEDELYKOV TAMÁS jelenti MetzbőlNEDELYKOV TAMÁS jelenti Metzből
Vágólapra másolva!
2011.04.10. 19:18
null
Hatalmas győzelmet aratott a Fradi (Fotó: Sidó Brigitta)
Címkék
A női kézilabda KEK-elődöntő első mérkőzésén a Ferencváros szenzációs, 31–27-es győzelmet aratott a Metz otthonában. A szünetben már öt találattal is vezetett Elek Gábor csapata, amely a második játékrészben tízzel is meglépett francia riválisától. A négygólos győzelem azonban így is bravúrosnak mondható.
AZ NSO AJÁNLJA
A Metzen venne revánsot a Ferencváros – olvassa el beharangozó írásunkat!

Mi tagadás, a hazaiak megadták a módját: a hangulatfelelős már majd’ fél órával a kezdés előtt belekezdett, a csapatok bevonulójakor pedig felharsant a francia fúvósszekció, közben egy szektornyi méretű mezt feszítettek ki a csordulásig megtelt lelátókon.

Az már csak hab volt a tortán, hogy a két csapat fölött egy-egy, az adott ország nemzeti színében pompázó távirányítású repülőgépmodell körözött.

Hiába a hibátlan körítés, ha a pályán a mieink rendezték az igazi gálát, a kezdeti kiegyenlített periódus után folyamatosan elléptek a zöld-fehérek, és ötgólos (12–17) előnnyel mehettek a pihenőre.

Az első perceket megnyomta a Metz, de az FTC felvette a ritmust, és tartotta a lépést ellenfelével. Az 5. percben az egész meccsen kiválóan teljesítő Szádvári Krisztina találatával 5–4-re a vezetést is átvette a Fradi.

Pastrovics Melinda parádézott a kapuban, az ellenfél pedig elbizonytalanodott, és a magyar csapat sorra lőhette a gyors gólokat, amivel megnyugtató előnyt harcolt ki magának.

A második félidőben sem változott a játék képe, sőt a különbség fokozatosan tovább nőtt. A 47. percben a csapatukat Metzbe is elkísérő fradisták rászámoltak a franciákra (17–27). Csapatként teljesített kiválóan a Ferencváros, mindenki hozzá tudott tenni valamit az eredményhez.

A végére elfáradt a magyar együttes, így a Metz feljött háromra, de közelebb már nem tudott zárkózni. 31–27 lett vége a zöld-fehéreknek, ezzel pedig nagy lépést tettek a döntőbe jutás felé.

Ha nem sikerült volna az utolsó 5-10 perc gyengébbre, a magyar együttes már most finalistának érezhetné magát, ám a helyzete így is nagyon kedvezőnek mondható a jövő vasárnapi népligeti visszavágó előtt.

ÚJABB FRADI-BRAVÚR A KEK-BEN

 

NŐI KÉZILABDA KEK
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
METZ HANDBALL (francia)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 27–31 (12–17)
Metz, Les Arénes, 4750 néző. V: San José, Murcia (spanyolok)
Az eredmény alakulása. 2. p.: 2–1. 8. p.: 4–5. 14. p.: 8–7. 19. p.: 8–10. 23. p.: 9–13. 30. p.: 12–17. 35. p.: 13–21. 47. p.: 17–27. 56. p.: 25–28. 59. p.: 27-30
Kiállítások: 4 ill.12 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 1/1
METZ: Leynaud – Cisse 3, Mendy 1, Pineau 2, KAMTO 3, FRANIC 5 (1), OGNJENOVICS 6 (5). Csere: Darleux (kapus), Abdellahi, Horvat 2, Piejos 2, Ringayen 3
FTC: PASTROVICS – Kovacsicz 4, TOMORI 3, SZUCSÁNSZKI 4 (1), Szamoránsky P. 3, Zácsik 5, SZÁDVÁRI 8. Csere: (kapus), Balogh Barbara 2, Bari Nagy, Németh Cs., Trufán 2
MESTERMÉRLEG
Sébastien Gardillou, a Metz edzője: – Túl sok hibával játszottunk az első félidőben, több felesleges labdaeladásunk is volt. Ha úgy teljesítettünk volna, mint a mérkőzés utolsó 5 percében, akkor szorosabb lehetett volna a végeredmény.
Elek Gábor, az FTC edzője: – Iszonyatos szégyenérzetünkben nagy bravúrt hajtottunk végre. A hajráig jó kézilabdát játszottunk, utána elfáradtunk, de a sérüléseket és betegségeket figyelembe véve nem tehetek szemrehányást a csapatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik