Böhn nem akart Lökének csalódást okozni

Vágólapra másolva!
2011.11.24. 11:14
null
Böhn és Löke újra egy csapatnál dolgozhat (Fotó: MTI)
Címkék
A magyar női kézilabda-válogatottat irányító Karl Erik Böhnt nevezték ki a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjének. A norvég szakember szerint ő volt a leglogikusabb választás, és már csak párja, Heidi Löke miatt sem mondhatott nemet a felkérésre.

– Nem akart nemet mondani?
– Nem tehettem. A páromnak, Heidi Lökének hatalmas csalódást okoztam volna vele, ő azt akarta, hogy ha felkérnek, mindenképp vállaljam el.

– Számított efféle felkérésre?
– Én vagyok a leglogikusabb választás. Együtt élek Heidivel, így a mindennapjaim része az ETO. Nemcsak a meccseken vagyok ott, de ismerem a leendő BL-ellenfeleket, ismerem a lányokat, a csapat munkáját, életét, hiszen még itthon, a konyhában is arról beszélünk! Ha Heidi nem itt játszik, gondolkodás nélkül visszautasítottam volna a megkeresést, ahogyan akkor is, ha a magyar szövetségen azt érzem, akár csak egy pillanatig is habozik, hogy elengedjen-e – de mindenben támogattak. Nem én jelentkeztem, de ha már megtaláltak, el kellett fogadnom.

– Nem mindenki hiszi el önnek, hogy nem fúrta meg Konkoly Csabát.
– Együtt kell élnem az ehhez hasonló véleményekkel is.

– Amúgy sem lesz népszerű. Eddig keményen dolgozott, hogy mindenkivel elfogadtassa magát, de most úgymond elvesztette az ártatlanságát, a hitelét.
– Ezt is tudom, és megértem. Átérzem azt is, amit a Ferencváros panaszol, és tudom, hogy milyen bonyolult helyzetben vagyok.

– Mi van, ha túlságosan megtetszik önnek a győri munka?
– Akkor is otthagyom. Először a szövetségnél köteleztem el magam. Májustól, ha még számítanak rám, csak az marad. Egyébként is, addigra az ETO remélhetőleg már megtalálja a hosszú távú megoldást. De értem, amit a hitelemről mond: egy ilyen döntésnek megvannak az árnyoldalai, és készen állok együtt élni ezekkel.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik