Böhn: Lemondok, ha az első meccsen kikapunk Azerbajdzsántól

Vágólapra másolva!
2011.10.14. 14:36
null
Az új szövetségi kapitány, Karl Erik Böhn (balra) nagy elánnal vetette bele magát a munkába<br />(Fotó: NS-archív, Németh Ferenc)
Címkék
Lemond posztjáról Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, amennyiben együttese a számára bemutatkozást jelentő, Azerbajdzsán elleni hazai Eb-selejtezőn vereséget szenvedne. A norvég szakember erről – és még sok másról – a Győri Audi ETO KC honlapjának adott nyilatkozatában beszélt.

„Az első hazai meccset meg kell nyerni, mert ha veszítünk, akkor másnap természetesen azonnal lemondok – mondta Böhn. – De ez nem történhet meg. Nem lesz olyan könnyű mérkőzés, mint azt sokan gondolják, de hiszek benne, hogy nyerünk. Fehéroroszország hazai pályán mindig erős ellenfél, még nem tudom, jelenleg milyen formában vannak, de a mi csapatunk most nagyon erős, és mint mindenhová, ide is favoritként utazunk, és minden esélyünk megvan a győzelemre. Ez sem lesz könnyű meccs, de ha mindegyik játékosom tudása legjavát nyújtja, akkor győzünk Fehéroroszországban is.”

A VÁLOGATOTT PROGRAMJA AZ OKTÓBERI EB-SELEJTEZŐKÖN
Október 19. (szerda), 18.00, Szombathely: Magyarország–Azerbajdzsán (tv: SportKlub)
Október 23. (vasárnap), 16.30, Mogiljev: Fehéroroszország–Magyarország

Böhn a válogatott játékosokhoz, illetve az őket felkészítő klubedzőkhöz is szeretne még közelebb kerülni. Ennek érdekében úgy tervezi, hogy decemberben két napra meghív minden érintettet, hogy átbeszéljék: ki mit gondol a kézilabdáról, így cseréljenek egymással tapasztalatokat.

A keret összetételét illetően – amelyben két légiós szerepel – elmondta, hogy bízik a magyar bajnokság erejében, amelyet a dánnal együtt a világ legerősebb bajnokságának tart.

A győriek kíváncsiak voltak, hogy Orbán Adrienn, de különösen Kovacsics Anikó miért nem tagja a szűkebb keretnek. A szövetségi kapitány elmondta: tehetséges fiatalokról van szó, akik biztos megkapják majd a bizonyítási lehetőséget, de Orbán posztján ezúttal rutinos játékosokat szerepeltet, míg a házi rangsorban Kovacsics előtt lévő Görbicz Anita és Szucsánszki Zita személyében a világ legjobb irányítópárosát tudhatja a keretében a magyar válogatott.

Újdonság volt, hogy Böhn személyesen látogatta meg a klubcsapatokat. A szakember kiemelte, fontosnak tartotta, hogy az edzőket és a játékosokat saját megszokott környezetükben lássa dolgozni, amely megkönnyítette a keret összeállítását is. Ellentétben a labdarúgásból példaként felhozott szövetségi kapitányokkal, azért ebben segítségére volt, hogy kevesebb a csapat, és a kézilabdát szűk családnak tartja. Különösen a futballhoz képest.

ERŐS FELKÉSZÜLÉSI TORNA NOVEMBERBEN
Karl Erik Böhn női csapata – amely a jövő héten két Európa-bajnoki selejtezőn is érdekelt – november 18–20-án Szörényváron (Drobeta-Turnu Severin) Románia, Szerbia és Macedónia válogatottjával meccsel.

A szakember ismét utalt arra: a válogatottnál szeretné ötvözni a magyar és a norvég stílus pozitívumait, a kettő elegye erős csapatot eredményezhet. A magyar játékosokat technikailag és taktikailag képzettebbeknek tartja, mint a norvégokat, akik viszont fizikailag erősebbek. A két ország kézilabdájában a legnagyobb különbséget abban látja, hogy amíg Magyarországon tíz-tizenkét, addig Norvégiában mindössze négy edzést tartanak hetente csarnokban. Saját bevallása szerint az edzéslátogatások során ő maga is sokat tanult a fizikai munkával kapcsolatosan, még olyan elemeket is látott, amelyeket beépít az edzéseibe.

Érdekes és számunkra fájó kérdésre válaszolt Karl Erik Böhn, amikor az elveszített olimpiai és világbajnoki döntő okairól kérdezték.

A tréner szerint nem mentális okokra vezethető vissza, hogy Sydney-ben a dánoktól, míg Horvátországban a franciáktól kaptunk ki nyerő helyzetből. Mint mondta: az olimpián nagyon erős dán csapat ellen sikerült a mieinknek több góllal vezetniük, míg a nyolc évvel ezelőtti vb-n kikaptunk ugyan a franciáktól, de ha azt a meccset százszor játszották volna le, akkor többet nem nyert volna a későbbi vb-aranyérmes.

NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT
A SZŰKÍTETT, 18 FŐS KERET TAGJAI
Kapusok: HERR Orsolya (Siófok KC-Galerius Fürdő), KISS Éva (Veszprém Barabás KC)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Siófok KC-Galerius Fürdő), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Ágnes (Győri Audi ETO KC), KOVÁCS Anna (ÉTV-Érdi VSE), RÉDEI-SOÓS Viktória (Hypo NÖ– osztrák)
Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO KC), HORNYÁK Dóra (DVSC-Fórum), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: CIFRA Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Valéria (Zvezda Zvenyigorod– orosz), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: BULATH Anita (Veszprém Barabás KC), SZEKERES Klára (ÉTV-Érdi VSE), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: VÉRTEN Orsolya (Győri Audi ETO KC), VINCZE Melinda (ÉTV-Érdi VSE)
A 28 FŐS KERET TOVÁBBI TAGJAI
TRIFFA Ágnes (kapus, DVSC-FÓRUM), BOGDANOVICS Annamária (irányító, Siófok KC-Galerius Fürdő), CSÁKI Viktória (jobbszélső, DVSC-FÓRUM), HORVÁTH Bernadett (beálló, Alcoa FKC), JUHÁSZ Gabriella (balszélső, Veszprém Barabás KC), KOVACSICS Anikó (irányító, Győri Audi ETO KC), ORBÁN Adrienn (jobbszélső, Győri Audi ETO KC), SOPRONYI Anett (jobbátlövő, DVSC-FÓRUM), TÁPAI Szabina (irányító, Váci NKSE), ZÁCSIK Szandra (balátlövő, FTC-Rail Cargo Hungaria)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik