Böhn és Löke korábbi csapata is behódolt Győrben

Vágólapra másolva!
2012.02.19. 17:03
null
Görbicz Anita (balra) ezúttal is csapata vezére volt (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában csúcsrangadót rendeztek Győrben: az ETO a címvédő norvég Larvikot fogadta. A magyar csapat nagy fölénybe került már rögtön az elején, a félidőre nyolcgólos előnyt harcolt ki (17–9), a norvégok mínusz ötnél később sem tudtak közelebb zárkózni. A 31–22-es magabiztos győzelemmel a továbbra is veretlen ETO nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé.
Miután a Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában szombaton a dán Midtjylland legyőzte a spanyol Itxakót, a magyar bajnok vasárnap egy győzelemmel már fél távnál elléphetett az I. csoport többi tagjától.

Az ETO a középdöntőben eddig győzött az előző idényben finalista spanyol Itxako Navarra otthonában és a dán Midtjylland ellen, míg a Larvik legyőzte a dán alakulatot, azonban hazai környezetben csak döntetlenre volt képes a Navarrával szemben.

Az európai szövetség honlapja egyszerűen csak „Titánok harcának” nevezte a találkozót beharangozójában. A találkozónak külön pikantériát adott, hogy Karl Erik Böhn, a győriek edzője és a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, valamint Heidi Löke éppen a norvégoktól érkezett hazánkba. A két csapat a nyáron, a győri Szabella-kupán találkozott egymással, akkor az ETO 28–23-ra győzött.

1. FÉLIDŐ

A Győr a Lunde-Haraldsen – Radicsevics, Lekics, Görbicz, Löke, Amorim, Vérten összeállításban kezdte a meccset, Cecilie Leganger pedig egy védéssel. Az első találatot ezután a norvégok szerezték, de Görbicz egy alsó lövéssel egalizált, majd szinte egész pályás gólpasszt adott Radicsevicsnek. (2–1)

Egyike a zseniális passzoknak
Egyike a zseniális passzoknak

Lunde-Haraldsen biztosan fogta a távoli lövéseket, Görbicz pedig magabiztosan értékesítette a heteseket, így az első öt perc leteltével 4–1-et mutatott az eredményjelző. (4–1) A norvégok képtelenek voltak betalálni korábbi csapattársuknak, a mieink pedig két gyors lerohanásból állva hagyták a Larvikot. Az ellenfél kénytelen volt időt kérni, hátha ezzel sikerül megtörni a győriek lendületét.

A Larvik lehozta az első percekben gyengélkedő Sullandot, majd üresen hagytuk a beállót, így közelebb tudott zárkózni a norvég együttes, de Amorim egyből válaszolni tudott. A Győr zárt hatosfallal védekezett, így pedig a norvégok sokszor szabadon lőhetek. A kezdeti megilletődöttség után kezdték belőni magukat, így tudták tartani a lépést a hazaiakkal. (13. perc, 9–5)

Ehhez kellett az is, hogy Leganger szintén feltornássza védési hatékonyságát. A néhány percnyi magyar gólcsendet Vérten törte meg szélről, majd Radicsevics visszaállította az ötgólos különbséget (11–6). Az első negyed óra ETO-fölénye után kiegyenlítettebbé vált a meccs, de Görbiczék biztosan tartották a fölényes vezetést.

Vérten szinte a kapusra ugorva ejtette át Legangert, majd Görbicz keze sült el – először egy hetest értékesített biztosan, majd átlövésből szerzett rá jellemző technikás találatot. A norvégok emberhátrányban sem hozták le beállójukat, aminek annyi eredménye mindenképpen lett, hogy ők is kiharcoltak egy kiállítást.

A szünet előtti periódus mindkét oldalon kimaradt helyzetekkel kezdődött. Böhn időkérése után Vérten találata, és Görbicznek a dudaszó pillanatában eleresztett lövése azt jelentette, hogy kialakult az addigi legnagyobb, nyolcgólos különbség (17–9).

2. FÉLIDŐ

Egyik csapat sem hajtott végre változtatást az összeállításában, erre a győrieknek nem is volt szükségük. Amorim bombája nyitotta a gólok sorát a második játékrészben, de Isabel Blanco a beállós posztjáról válaszolt. A két játékos lendületben maradt, aminek a játékvezető vetett véget, ugyanis kiállította z ETO brazil átlövőjét. (35. perc, 20–12)

Előnyben a Larvik feljebb tudott zárkózni két góllal, Amorimot pedig visszaállta után újra emberfogással őrizte az ellenfél. Görbicz továbbra is változatosan és eredményesen lőtte a hetest, de Radicsevics is biztos kézzel értékesítette a ziccert szélről (40. perc, 22–15)

Járt a pacsi a lefújást követően
Járt a pacsi a lefújást követően

Kevesebb volt a rendezetlen védelem ellen vezetett győri támadás, de az ETO a felállt fal ellen is türelmesen végigvitte az akcióit, tartva a különbséget. Norvég időkérés után Lunde emberhátrányban is biztosan őrizte a kaput, pedig az ellenfél játékosai kitartóan próbáltak túljárni az eszén.

Néhány kimaradt hazai támadást kihasználva mínusz ötre jött fel az 50. percre a Larvik, de Löke és Görbicz révén elejét vette a Győr a további felzárkózásnak. Az utolsó percek már örömjátékot hoztak, a győriek egymás góljainak is látványosan örültek. A Larvik közben hetesből sem tudott betalálni, Vérten szélsőbefutás után szerzett góljával meglett a közte tíz az 59. percre (31–21).

Ugyan egy újabb kimaradt norvég hetes után az ellenfélé volt az utolsó gól, de 31–22-es győzelem így is magabiztos ETO-győzelmet jelentett, amivel Görbiczék nagy lépést tettek az elődöntőbe kerülés felé.

Az ETO jövő pénteken a dán Midtjylland vendége lesz Ikastban, és ha nyer, már elődöntős.

ŰRKÉZILABDA GYŐRI MÓDRA

GÖRBICZ: KÖZEL JÁRTUNK A TÖKÉLETES MECCSHEZ

„Tökéletes mérkőzés nincs, de ezúttal közel álltunk hozzá. A kapuban Katrine hihetetlen teljesítményt nyújtott, mezőnyben pedig mindenki hozzátette a maga részét, és a maximumot teljesítve sikerült legyőzni a Larvikot" – mondta a 12 gólos Görbicz Anita a találkozó után.

„Nagyon szép éveket töltöttem a Larvikban, sikerült BL-t is nyerni velük, de most már a Győr BL-címéért küzdök. Éppen ezért nagyon örültem a magabiztos sikernek" – tette hozzá Heidi Löke.

NŐI KÉZILABDA BL
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT, 3. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–LARVIK (norvég) 31–22 (17–9)
Győr, 2000 néző. V: Mazeika, Gatelis (litvánok)
GYŐR: HARALDSEN – RADICSEVICS 4, LEKICS 3, LÖKE 3, GÖRBICZ 12 (5), AMORIM 5, VÉRTEN 4. Cs: Pálinger (kapus). Edző: Karl Erik Böhn
LARVIK: Leganger – Johansen 2, Kristiansen 2 (1), Blanco 4, Larsen, Breivang 1, RIEGELHUTH 7 (3). Cs: Rantala (kapus), KURTOVICS 6, Sulland, Wibe, Breistol. Edző: Gustav Gjekstad
Az eredmény alakulása. 8. p.: 6–1. 13. p.: 9–5. 18. p.: 11–6. 26. p.: 15–9. 38. p.: 20–14. 43. p.: 23–17. 48. p.: 24–18. 54. p.: 28–20
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 7/4
MESTERMÉRLEG
Karl Erik Böhn: – Fontos mérkőzés volt az életünkben, amelyen nagy szükségünk volt a győzelemre. Be kell vallanom, fantasztikusan játszottak a lányok, mind a kapusteljesítmény, a védekezés és a támadás is helyenként parádés volt. A szünet után szándékosan lassítottuk a játékot. Amíg így teljesítenek a lányok, azt kell mondanom, nagyon egyszerű játék a kézilabda. Nagy esélyünk van rá, hogy az elődöntőbe kerüljünk. Védekezésben látszott a legnagyobb különbség a két csapat között.
Gustav Gjekstad: – Csalódott vagyok teljesítményünk miatt, azt reméltem, jobban fogunk játszani. Nem fogtuk fel, hogy a győriek játéka a gyors indításokra épül, s ezen elment az első félidő. A szünet után megvoltak a lehetőségeink, a játék egyes elemeiben jól teljesítettünk.
AZ I. CSOPORT ÁLLÁSA
M GY D V L–K Gk P
1. GYŐRI AUDI ETO KC 3 3 94–75 +19 6
2. Larvik (norvég) 3 1 1 1 71–76 –5 3
3. Midtjylland (dán) 3 1 2 72–83 –11 2
4. Itxako Navarra (spanyol) 3 1 2 71–74 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik