Biztató KEK-főpróba: Fradi-siker a Vác ellen

Vágólapra másolva!
2011.05.12. 19:48
null
Szádvári Krisztináék jutottak előbbre a bronzpárharcban (fotó: Mirkó István)
Címkék
A KEK-döntő visszavágójára készülő Ferencváros női kézilabdacsapata hazai pályán 31–28-ra legyőzte a Vácot az NB I harmadik helyért rendezett párharcának első összecsapásán.

 

Az első gólt még a Syma-Váci NKSE szerezte a női bajnokság bronzcsatájának első mérkőzésén, de hét perc után már 5–2-re vezetett a helyzeteit jobban kihasználó FTC-Rail Cargo Hungaria, így Németh Andrásnak, a Vác edzőjének már ki is kellett kérnie az idejét.

A vendégeknek így is kellett még egy kis idő, amíg rendezték soraikat, de miután sikerült rendbeszedniük a védekezésüket, és elkezdték belőni a helyzeteket, felzárkóztak az addig hatékonyan támadó házigazdákra.

Sőt, a huszadik percben már Elek Gábornak kellett időt kérnie a túloldalon, mert 9–5-ről feljött 11–9-re a Vác. Ám a vendégcsapat, amely Gróz Kitti heteseivel, Rédei-Soós Viktória, Temes Bernadett, majd utóbb Tápai Szabina szép egyéni megoldásaival zárkózott fel, majd kihasználva, hogy háromszor is emberelőnyben játszhatott, 23 perc után átvette a vezetést. És ha nincs némi váci bizonytalankodás, meg Szucsánszki Zita két szép találata a félidő hajrájában, vezethettek volna Herr Orsolyáék a szünetben.

A második félidőt is a Vác kezdte erősebben (Herr remekelt a kapuban), a Fradiban az első kilenc percben csak Tomori Zsuzsanna talált be – mondjuk ő háromszor is. De az emberhátrányokkal is küzdő FTC nem engedte megugrani a Vácot: amikor kellett, Szucsánszki Zita megrázta magát (40. p.: 20–20).

A Vácban a félidő derekán az öt perc alatt négy gólt szerző Rédei-Soós Viktória tartotta a lelket, a Fradi pedig küszködve is igyekezett minden energiát mozgósítani a sikerért. A 47. percben még egyenlő volt az állás (24–24), de a hajrában az FTC élni tudott a két megkapott emberelőnnyel, majd Zácsik Szandra lőtt egymás után négy klasszisgólt. A váciak már hiába igyekeztek, végül 31–28-ra nyertek a hazaiak. Folytatás jövő szerdán.

NŐI KÉZILABDA NB I
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–SYMA-VÁCI NKSE 31–28 (16–16)
Népliget, 500 néző. V: Nagy, Túróczy
FERENCVÁROS: Pastrovics – Kovacsicz 4, TOMORI 6, SZUCSÁNSZKI 6, Szamoránsky P. 4, ZÁCSIK 7, Szádvári 3. Csere: Abramovics (kapus), Trufán 1, Balogh Barbara, Bari-Nagy, Szamoránsky A., Szarka. Vezetőedző: Elek Gábor
VÁC: HERR O. – Baross 4, RÉDEI-SOÓS 7, Temes 5, Uhraková, Klivinyi 1, Gróz 5 (4). Csere: Fülöp, Tápai 4, Barján 2. Vezetőedző: Németh András
Az eredmény alakulása. 2. p.: 0–1. 7. p.: 5–2. 11. p.: 9–5. 16. p.: 11–10. 21. p.: 12–12. 27. p.: 14–16. 37. p.: 17–19. 40. p.: 20–20. 47. p.: 24–24. 55. p.: 28–25.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/0, ill. 4/4
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Ferencváros javára
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor, az FTC vezetőedzője: – Küzdelmes mérkőzés volt, de számítottam rá, hogy ilyen nehéz dolgunk lesz – megint többet idegeskedtem az egészségesnél. Remélem, két nap alatt kipihenjük ezt a csatát.
Németh András, a Vác vezetőedzője: – Úgy gondolom, mi kihoztuk magunkból a maximumot, ugyanakkor azt éreztem, hogy egy pillanatig sem volt esélyünk a győzelemre…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik