Sorozatban nyolcadszor kupagyőztes a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2012.04.22. 12:01
null
A Győr sorozatban nyolcadik kupasikerét aratta (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A házigazda Győri Audi ETO KC sorozatban nyolcadszor hódította el a Magyar Kupát, miután a döntőben húsz góllal, 42–22-re legyőzte a Békéscsabát. Kovács Péter együttese nem tudta megszorítani Görbiczéket, a Csaba azonban az ezüstéremmel sem lehet elégedetlen. A harmadik helyet a Vác szerezte meg.

Amíg a Békéscsaba végletekig kiélezett meccsen győzte le a Vácot szombaton az elődöntőben, addig a Győri ETO parádés játékkal kiütötte a Siófokot. Az előzmények alapján nagy kérdés, hogy szorosabb meccsre van-e kilátás a döntőben. A csabaiak vajon meg tudják-e szorítani Görbiczéket?

Sorozatban nyolcadik kupagyőzelmét ünnepelheti a Győri ETO, amennyiben nyer. A korábbi meccsen a Vác a hajrában fordított és végül három góllal győzött a Siófok ellen.

1. FÉLIDŐ

A kapusok védéseivel indult a meccs, majd Vérten Orsolya valamint Orbán Adrienn szerzett gólt gyors indulás után (0–2). Pálinger Katalin nagyon bekezdett a győri kapuban, a csabaiak az 5. percben lőtték első góljukat, egy betörés után Gávai Szonja lerohanásból volt eredményes (2–3).

Görbicz Anita két hétméteresével, valamint egy már szokásosnak mondható Hedi Löke-indulás után ismét ellépett a hazai csapat (2–6). A képlet egyszerű volt, a csabaiak középen erőltették a támadásaik befejezését – nem sok sikerrel. A győriek a 10. percre 8–2-re elhúztak, ami után Kovács Péter időt kért.

Ez sem segített sokat csapatán, Vérten egyből újabb gólt szerzett. Tóth Kata ugyan szépített, és Veress Zsuzsa is bemutatott több védést, de ez sem törte meg a győriek lendületét (3–11). Karl Erik Böhn rendhagyó módon sort cserélt az első negyedóra végén – így többek között Andrea Lekics, Jovanka Radicsevics, Kovacsics Anikó és Hornyák Ágnes is „bevetési parancsot kapott".

Szögi Tímea büntetőjét fogta Pálinger, de a kipattanónál már tehetetlen volt, ellenben a túloldalon Radicsevics kétszer is betalált (19. p: 4–13). A 20. percre megvolt a tízgólos különbség, amely nem sok jót ígért a viharsarkiaknak a folytatásra nézve.

Két csabai góllal közelebb jött a Békéscsaba, de utána Ana Gros és Radicsevics találataival tíz fölé kúszott a különbség. A szélső nagyon elemében volt, eredményes játékának köszönhetően 22–10 volt az állás a szünetben. A kupagyőztes kiléte már ekkor sem lehetett kérdéses...

2. FÉLIDŐ

Minden bizonnyal Pálinger utolsó MK-győzelme
Minden bizonnyal Pálinger utolsó MK-győzelme

Amorim és Vérten találatai vezették fel a második játékrészt, de a győriek válasza sem maradt el, miközben a közönség egy hetesnél már Pálingert követelte a büntetővonalhoz. Lehet, ezúttal jobban jártak volna vele, Görbicz ugyanis kihagyta (12–24).

Glusica egymás utánban kétszer is betalált, de Löke, valamint Vérten is betalált. A 39. percben teljesült a közönség óhaja, és Pálinger előrement egy hetest elvégezni, de Sipeki Flóra hárította a próbálkozást. A győrieknek ezúttal kevésbé sikerültek a látványos megoldások, de belefért (40. p: 14–28).

Görbicz ezután adott a látványra is, előbb szép támadás végén, majd cunderből lőtt gólt. A csabaiak támadásban eladott labdáikkal gyorsan indultak a győriek, és Löke, valamint Orbán révén a meccs utolsó negyedéhez érve már 32–16-ra vezetett a Győr.

A 48. percre az összes győri mezőnyjátékos feliratkozott már a gólszerzők közé, miután Lekics értékesített egy hetest. Pár perces gólcsend után újra elkezdett hízni a különbség, majd Böhn időt kért a hajrá előtt. Radicsevics találatával az 56. percben már húsz volt közte (18–38).

Radicsevics a tizedik találatát is megszerezte, a kérdés pedig igazából csak az volt, hogy sikerül-e húszon belül maradnia a csabaiaknak. Bár Kelemen és Szögi révén indulásból eredményesek voltak a vendégek, de ez végül nem jött össze nekik, az ETO kereken húsz találattal bizonyult jobbnak, és 42–22-es sikerével sorozatban nyolcadszor hódította el a kupát. Korábban a Vasassal volt megosztva csúcstartó, az angyalföldiek 1978 és 1984 között voltak egyhuzamban hétszer eredményesek.

ÉRTÉKELÉS

NŐI KÉZILABDA MK
DÖNTŐ
BUDAPEST BANK–BÉKÉSCSABAI ENKSE–GYŐRI AUDI ETO KC 22–42 (10–22)
Győr, 1000 néző. V: Horváth P., Marton B.
BÉKÉSCSABA: Veress – Zsilák 1, Tóth K. 5, Ljubas 1, Glusica 5, Szögi 2, Gávai 1. Cs: Sipeki (kapus), Toskovic 4, Kelemen 1, Hajduch, Kamper, Tóth S. 2 (2), Dombi. Edző: Kovács Péter
GYŐR: PÁLINGER – Orbán A. 4, Planéta 1, Görbicz 4 (2), LŐKE 7, Amorim 2, Vérten 4. Cs: RADICSEVIC 11, Gros 3, Lekics 2, Hornyák 1, Tóth E. 1, Kovacsics 2. Edző: Karl Erik Böhn
Az eredmény alakulása. 5. p.: 0–3. 10. p.: 2–7. 15. p.: 3–11. 23. p.: 7–17. 29. p.: 9–21. 36. p.: 13–26. 45. p.: 16–31. 54. p.: 18–37. 58. p.: 19–41
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 7/4
MESTERMÉRLEG
Kovács Péter: – Gratulálok a kupagyőzelemhez a győrieknek, kívánom, hogy formájukat tartva, nyerjék meg a Bajnokok Ligáját.
Karl Erik Böhn: – Az első játékrészben jól játszottunk, a szünet után már variációs elemeket is kipróbálhattunk. Örülök, hogy végig koncentráltan játszottak a lányok. Büszke vagyok a kupagyőzelemre, remélem a bajnokságban és a BL–ben is sikerül elérni célunkat.
A 3. HELYÉRT
VÁCI NKSE–SIÓFOK KC–GALERUS FÜRDŐ 29–26 (12–15)
Győr, 300 néző. V: Pech K., Vágvölgyi M.
VÁC: Juhász – Ivanics 2, Tápai Sz. 4, KLIVINYI 6, Fülöp A. 3, BARJÁN 6 (1), Ertl 2. Cs: Bíró, Péter–Dózsa (kapusok), Gyetván 1, Mészáros 3, Baross 1, Horváth A. 1 (1). Edző: Ökrös Csaba
SIÓFOK: HERR O. – Szepesi 5 (1), Ábrahám 5, MÖRTEL R. 8, Mikó, Bogdanovics 2, Bódi 4. Cs: Szalai 2, Németh Cs., De Souza, Kiss O. Edző: Imre Vilmos
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–1. 7. p.: 3–3. 14. p.: 5–8. 19. p.: 7–10. 25. p.: 10–12. 34. p.: 16–16. 43. p.: 21–21. 52. p.: 26–25. 58. p.: 28–26
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Ökrös Csaba: – Nem mi voltunk az esélyesei a találkozónak, de lelkesedéssel, tudatosan játszva, sikerült megfordítanunk a bronz csatát és érmet vihettünk haza Vác városába.
Imre Vilmos: – Gratulálok a küzdőszelleméért a váciaknak. Amikor el tudtuk volna dönteni a mérkőzést, akkor sajnos, ezt nem tettük, a végjátékban pedig kulcsembereink rossz döntései miatt kaptunk ki.
AZ MK GYŐZTESEINEK ÖSSZESÍTÉSE
11-szeres: Vasas, FTC (Spectrum-FTC, FTC-Polgári Bank, Herz-FTC)
8-szoros: Győri ETO KC (Graboplast ETO KC, Audi ETO KC)
5-szörös: Debrecen (DMVSC, DVSC), Dunaferr SE (Dunaferr NK)
3-szoros: Bp. Spartacus SC
2-szeres: Vörös Lobogó Magyar Posztó, TFSE
1-szeres: Bp. Vörös Meteor, Építők KC (Hargita KC), Bakony Vegyész, Goldberger SE, Bp. Szikra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik