Bánhidi: A társaknak is köszönhető, hogy bekerültem az álomcsapatba

Vincze Szabolcs (Stockholm)Vincze Szabolcs (Stockholm)
Vágólapra másolva!
2020.01.26. 18:26
null
Bánhidi Bence bekerült az Európa-bajnokság álomcsapatába is (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Mint beszámoltunk róla, bekerült a férfi kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója, aki szerint az elismerés azt is jelzi, hogy remek csapatban játszhatott.

 

– Miután ott volt a középdöntő legjobb csapatában, számított arra, hogy a végsőbe is bekerülhet?
– A torna vége felé már többen mondták, hogy van rá esélyem, ami pluszmotivációt jelentett. Mélyen legbelül reménykedtem benne, hogy bekerülhetek a legjobbak közé, de úgy gondoltam, valószínűleg azokból a csapatokból kerülnek majd ki az álomcsapat tagjai, amelyek bejutottak a legjobb négy közé. Kicsit emiatt tényleg furcsa érzés volt, de nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy bekerültem, és a szurkolók és az újságírók így döntöttek.

– Ön hogyan értékeli a sajt teljesítményét ezen az Eb-n?
– Szerintem kicsit hullámzó volt a játékom, jobban szeretek stabilabb teljesítményt nyújtani a válogatottban és a klubomban, a Mol-Pick Szegedben is, hiszen mindkét csapatban erre épül a játék. Támadásban most nem mindig jött ki a lépés, de el kell fogadnom, hogy már az ellenfelek is jobban készülnek rám. Mivel maximalista vagyok, szeretem tudni, mit rontottam el, és miben fejlődhetek.

– Melyik meccsét emelné ki?
– Elsőként a szlovénok ellenit, jól ment a játék elöl és hátul is, de ide sorolható az Izland elleni mérkőzés is, mert azon múlott a továbbjutásunk a középdöntőbe, és az egész csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A dánok ellen sajnos nem ment a támadás, de a védekezésem szerintem akkor is rendben volt. Egyébként a dánok ellen valamiért nem megy annyira, az elmúlt találkozóinkon többször is jól ki tudtak venni a játékból.

– A szövetségi kapitány szerint többet kellett volna önt pihentetni. Mennyire volt fáradt?
– Mindenképpen tanulság a jövőre nézve, hogy nem lehet így végignyomni egy ilyen világversenyt, még akkor sem, ha egyébként jó fizikai állapotban voltam, csak a svédek ellen játszottam enerváltan. Biztosan jobban kell majd forgatni a csapatot.

– Volt már ilyen jó idénye?
– Az előző idényem is nagyon jó volt, de a mostani még annál is kiemelkedőbb. Úgy érzem, most kezdenek igazán megismerni az ellenfelek.

– Eltelt egy hét, mióta hazamentek. Utólag milyen érzései vannak erről az Eb-ről?
– Bevallom, kicsit azért keserű szájízzel jöttem haza, hiszen közel voltunk az álmunkhoz, és nem tudhatjuk, legközelebb mikor lesz előttünk ilyen lehetőség, bár bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó. Én sem számítottam arra, hogy a magyar csapat ilyen jó teljesítményt fog nyújtani ezen az Európa-bajnokságon. Az, hogy benne lehetek az All Star-csapatban, elsősorban annak köszönhető, hogy remek csapatban játszhattam.

A 2020-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG ÁLOMCSAPATA
Kapus:
Gonzalo Pérez de Vargas (Spanyolország)
Jobbátlövő:
Jorge Maqueda (Spanyolország)
Jobbszélső:
Blaz Janc (Szlovénia)
Irányító:
Igor Karacic (Horvátország)
Beálló:
BÁNHIDI BENCE (MAGYARORSZÁG)
Balszélső:
Magnus Jöndal (Norvégia)
Balátlövő:
Sander Sagosen (Norvégia)
Legjobb védő:
Hendrik Pekeler (Németország)
Legértékesebb játékos (MVP):
Domagoj Duvnjak (Horvátország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik