Az FTC drámai csatában búcsúztatta a Viborgot

Vágólapra másolva!
2011.02.12. 19:34
null
Fradi-örömtánc zárta a hatalmas csatát (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A Ferencváros 33–32-re nyert a Viborg ellen a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján, így idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbbjutott.

Az első mérkőzésen elszenvedett mindössze egygólos, 34–33-as vereség bizakodással tölthette el a magyar csapatot, ám sejthető volt, hogy pokoli nehéz lesz kivívni a továbbjutást.

Az első félidő Tomori Zsuzsanna és Grit Jurack gólpárbaját hozta, a nyitó negyedórában a Viborg futott az eredmény után, igaz, jelentősebb hátrányba egyszer sem került. A védekezés egyik oldalon sem működött, a nagy rohanás közben pedig a dánok átvették a vezetést, 7–9-nél Elek Gábor időt kért. Ennek egy darabig volt is hatása, a Fradi fordított, ám a szünet előtti percek ismét a vendégeknek sikerültek jobban, így félórányi játék után a Bajnokok Ligája előző két kiírásának győztese állt jobban.

A kapusok a második félidő elején sem sokat találkoztak a labdával, hiába támadott eredményesen a Fradi, a Viborgnak rendre volt válasza. A magyar csapat több buta hibát is elkövetett, de egy így sikerült egyenlítenie, a 46. percben pedig már ismét továbbjutásra állt (26–25).

A hátralévő időben fej fej mellett haladtak a csapatok, tapintható volt a feszültség. Másfél perccel a vége előtt még a Viborg vezetett egy góllal, de a hazai együttes egyenlített, a másik oldalon pedig Alena Abramovics ziccert hárított, így 32–32-nél a továbbjutásért támadhatott az FTC.

Három másodperccel a vége előtt Tomori kiharcolt egy hétméterest, amelyet Zácsik Szandra hideg vérrel értékesített, így elkezdhetett ünnepelni a Fradi-tábor. A Ferencváros várhatja a negyeddöntő sorsolását.

 MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK
 
       

 

 NŐI KÉZILABDA KEK
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–VIBORG HK (dán) 33–32 (1518)
Népliget, 1200 néző. Vezette: Basmark, Frolov (oroszok)
FTC: Pastrovics – Kovacsicz 3, TOMORI 9 (1), SZUCSÁNSZKI 6, SZAMORÁNSKY P. 4, ZÁCSIK 6 (1), Szádvári 1. Csere: ABRAMOVICS (kapus), Balogh Barbara, Trufán, SZARKA A. 4, Bari Nagy
VIBORG: Due – Savic 2, JURACK 10 (4), Frafjord 3, SKOV 8, Acimovic 2, H. MIKKELSEN 5. Csere: Pedersen (kapus), Althaus 2, Chebbah, Amariei
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Az eredmény alakulása. 10. p.: 7–5. 15. p.: 7–9. 20. p.: 11–11. 36. p.: 18–22. 43. p.: 23–24. 46. p.: 26–26. 51. p.: 29–30. 59. p.: 31–32
Továbbjutott: a Ferencváros, 66–66-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
 
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor, az FTC edzője: – Előfordult már, hogy így örültem, de ennyire látványosan biztosan nem. Nehéz is higgadtan nyilatkozni ilyen meccs után. A szívünknek, a hitünknek és a szurkolóinknak köszönhetjük a győzelmet, amelyhez a csillagok együttállása is kellett. Jóval nagyobb akaratot és tüzet láttam a Viborgban, mint idegenben, de elbírtuk, és visszajöttünk a mélypontról.
Jakob Vestergaard, a Viborg edzője: – Kemény, harcos, ugyanakkor rendkívül sportszerű mérkőzést vívtak a csapatok. Védekezésben akadtak gondjaink, és nagyon szomorúak vagyunk, hogy nem sikerült továbbjutnunk, pedig megvolt rá a lehetőségünk. Nekünk nem sikerült kihasználnunk, a magyaroknak viszont igen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik