A veszprémiek elkerülnék a sorsoláson a Szegedet

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 19:39
null
Veszprémben lemondanának a Szeged BL-beli vendégül látásáról (fotó: Szabó Miklós)
A csoportkör zárultával immár minden életben maradt érintett a keddi sorsolást várja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, amelyen a csoportok első helyezettjeit a negyedikekkel sorsolják össze, és a MKB Veszprém akár könnyen összekerülhet a Pick Szegeddel is.

Kilenc nemzet adja az egyenes kieséses szakasz tizenhat csapatát. A legnagyobb számban a németeket képviselik: a Hamburg, a Flensburg, a THW Kiel és a Füchse Berlin egyaránt sikerrel vette a csoportkört – a HSV csoportelsőként, a másik három együttes másodikként. Spanyolország a Barcelona, az Atlético Madrid és az Ademar León révén három együttessel várja a folytatást, a két nagyhatalmon kívül csupán Szlovéniának (Gorenje Velenje és Celje) és Magyarországnak maradt életben egynél több csapata.

A CSOPORTKÖR LEGJEI
A csoportkör legjobb gólszerzői: 1. Hans Lindberg (Hamburg, dán) 69 gól; 2. Gasper Marguc (Celje, szlovén) 65 gól; 3. Frantisek Sulc (Pick Szeged, szlovák) 62 gól; 4. Anders Eggert (Flensburg, dán) 59 gól; 5. Holger Glandorf (Flensburg, német) 55 gól; ...15. Nagy László (Veszprém) 50 gól; ...28. Császár Gábor (Veszprém) 44 gól; ...30. Jonas Larholm (Szeged, svéd) 43 gól

A legtöbb gól egy mérkőzésen:
THW Kiel–Sävehof (43–34), 77 gól

A legkevesebb gól egy mérkőzésen: Constanta–Celje (22–17), 39 gól

A legtöbb néző egy mérkőzésen:
Füchse Berlin–Barcelona, 13 333 néző

A mezőny viszonylagos kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy a 16-ból kilenc csapat ugyanaz a nyolcaddöntőben, mint amely egy éve, két csapat (Silkeborg és Dinamo Minszk) viszont először jutott tovább a csoportkörből. A német és spanyol dominanciára jellemző, hogy az a négy csapat, amely 2007-ig visszamenően képes volt bejutni a fináléba (Kiel, Atlético, Barcelona, Flensburg), ezúttal is áll még a mezőnyben. A csoportkör egyetlen veretlen maradt tagja viszont nem közülük kerül ki, hanem az alapszakasz meglepetéscsapatának nyugodtan nevezhető lengyel Vive Targi Kielce.

Már írtunk róla, hogy a legkevesebb gólt, átlagban 21.5-öt a Metalurg Szkopje kapta. A macedónok még tovább acélozták védelmüket, hiszen az előző szezonban is ők kapták a legkevesebb gólt, ám az akkori gólmennyiségen (231) is tudtak még jelentősen faragni (215). A Metalurg mögött a Veszprém (242) és a Kielce (249) büszkélkedhet a legjobb védelemmel: a magyar csapat 29 góllal dobott többet és 24-gyel kapott kevesebbet, mint az előző idény csoportkörében. Támadásban a Kiel (329) és a Barcelona (321) nyújtotta a legkiemelkedőbbet. A Veszprém az egyedüli, amely 300 alatti dobott góllal lett csoportelső, miközben a Montpellier-nek 301 szerzett gól is kevés volt a továbbjutáshoz.

A BL-események már a héten folytatódnak, Bécsben ugyanis kedden 12.30-tól sorsolják ki a nyolcaddöntőket, amelyben azonos nemzetből érkezők találkozhatnak, korábban azonos csoportban lévők viszont nem. Így előfordulhat az is akár, hogy a negyeddöntőbe kerülését MKB Veszprém–Pick Szeged párharcot rendeznek, miközben a magyar bajnok elkerülné hazai riválisát, a Szeged pedig leginkább a Kielcére vágyik.

„Akkor lennék a legboldogabb, ha a Barcelona, a León, a Madrid és a Veszprém kerülne be a négyes döntőbe, de ez, ugye, lehetetlen – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a folytatásról Cristian Ugalde, a veszprémiek spanyol szélsője. – Egyelőre azért szurkolok, hogy a nekünk az őszi vereségünk miatt rossz emlékű Szegedet elkerüljük a keddi sorsoláson. Akkor inkább a León vagy a Silkeborg.”

A Szeged a Kielcét akarja

A CSOPORTOK VÉGEREDMÉNYÉT ITT TALÁLJA!

A csoportok 1. helyezettjei: Hamburg (német), MKB VESZPRÉM, Vive Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol)
A csoportok 2. helyezettjei: Flensburg (német), THW Kiel (német), Metalurg Szkopje (macedón), Füchse Berlin (német)
A csoportok 3. helyezettjei: Csehovszkije Medvegyi (orosz), Atlético Madrid (spanyol), Gorenje Velenje (szlovén), Dinamo Minszk (fehérorosz)
A csoportok 4. helyezettjei: Ademar León (spanyol), Celje (szlovén), Silkeborg (dán), PICK SZEGED

A Veszprém lehetséges ellenfelei a nyolcaddöntőben: Ademar León (spanyol), Silkeborg (dán), PICK SZEGED
A Szeged lehetséges ellenfelei a nyolcaddöntőben: Hamburg (német), MKB VESZPRÉM, Vive Kielce (lengyel)

A csoportelsők a negyedik helyezettekkel, a másodikok a harmadikokkal csapnak össze a 16 között. A sorsolást február 26-án, 12.30 órakor rendezik Bécsben. A nyolcaddöntő időpontjai: első mérkőzések – március 13–17., visszavágók – március 20–24.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik